Letter Jam je igra črk iz CGE

letter-jam-naslovnica-meeple-euLetter Jam je novi naslov v svetu namiznih družabnih iger. Luč sveta bo ugledal letos. Namizno družabno igro pripravljajo v CGE (Czech Games Edition). Njen avtor je Ondra Skoupý, eden izmed ustvarjalcev, s katerimi podjetje redno sodeluje.

Letter Jam je kooperativna (sodelovalna) igra besedne narave za 2 do 6 igralcev. Slednji si v njej pomagajo pri zlaganju pomenljivih besed iz črk, ki jih imajo na mizi. Trik je v tem, da igralec karto s črko drži tako, da jo vidijo le soigralci. Tako igralci postopoma ugotovijo, katero črko imajo.

Letter Jam osnutek

Na začetku namizne igre dobijo igralci set zaprtih kart s črkami. Te razporejajo, da iz njih ustvarijo obstoječo besedo. Pri začetni izbiri lahko pomaga aplikacija ali pa soigralci, ki izberejo karte drugim igralcem. Igralci nato svojo prvo karto s črko postavijo na ogled soigralcem, sami pa je ne vidijo.

Igralci nato hkrati pregledajo vse postavljene črke in jih skušajo povezati v besedo (dolžino besede si lahko izmislijo). Igralec, ki ponudi najdaljšo besedo, je izbran za tistega, ki daje namige. Daje jih tako, da pred igralce postavlja oštevilčene žetone. Številka 1 gre k igralcu, katerega črka je prva v namigu. Številka 2 k igralcu, katerega črka je druga v namigu in tako naprej. Kadarkoli smejo uporabiti “divjo” karto, ki predstavlja katero koli črko in je soigralci ne poznajo.

Vsak igralec, ki ima pred seboj vsaj en oštevilčeni žeton, sme ugibati, katero črko ima. Če ugane, jo zaprto položi predse in odkrije karto z novo črko. Na koncu igre Letter Jam smejo igralci prerazporediti karte, da bi iz njih ustvarili obstoječo besedo. Igralci razkrijejo svoje karte in pregledajo, kdo izmed njih je nalogo uspešno opravil. Več uspešnih igralcev prinese večji skupni uspeh.

Družabna igra zahteva kar najboljše poznavanje besednjaka. Sklepanje, povezovanje in skupinsko delo pa so skupni imenovalec za uspeh. Letter Jam traja približno 45 minut, izšla naj bi poleti. Končne podobe še niso dodelali, več o njej in o sami igri bodo v CGE (ki so med drugim izdali tudi nagrajeno vohunsko besedno igro Codenames) razkrili v naslednjih mesecih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja