Tu in tam si na tržnici v Mercado privoščimo lepo stvar

mercadoKosmos predstavlja novo namizno igro Mercado, ki se odvija na tržnici. Za zdrav način življenja potrebujete vsak dan sveže sadje in zelenjavo. Dobite jih na tržnici, a kaj, ko je tam toliko drugih lepih stvari. Tu in tam se morate razvajati in si privoščiti kakšno lepo stvar: svečano obleko, elegantne čevlje, zlato čašo, nakit… Med vsemi svetlečimi stvarmi se je težko odločiti. Igralci, ki ste bogati prebivalci, venomer iščete posebne, plemenite stvari in predmete, saj si z njimi povečujete ugled. V svojih vrečah imate različne kovance, s katerimi kupujete dobrine. A če nimate pravega kovanca, vam bodo soigralci speljali dragoceni predmet pred nosom.

Plošče na sredi mize so različne stojnice na tržnici, ki vsaka ponuja en določen izdelek. Vsak igralec dobi v Mercado svojo vrečo z različnimi kovanci. Ko je igralec na potezi, vleče tri kovance iz vreče in jih položi na plošče. A kovanci morajo biti pravi. Če igralec predmet plača, prejme ploščo in poveča svoj ugled. Na posebni plošči imate akcije, ki prinesejo posebne privilegije ali pečate. Nekatere prinašajo ponarejeni denar, ki ga položite v svojo vrečo, ali pa kovance odstranjujete iz vreče, prejmete posebne jokerje… Kako boste razporedili kovance, se odločite sami, a pazite, da se ne osredotočite le na eno ploščo, saj vam jo lahko izmaknejo in ostanete brez vsega. Do določene mere lahko vplivate na to, kaj imate v vreči.

Družabna igra Mercado med drugim vsebuje 36 plošč, 2 tržnici, 4 plošče za igralce, vreče, kovance, plošče s karakterji in še več. Avtor igre, v kateri preizkušate svojo srečo in imate nadzor nad območji, je Rüdiger Dorn. Namenjena je 2 do 4 igralcem od 10 let naprej in traja približno 30 minut. Izšla bo marca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja