Jesen bo prinesla Dominion: Nocturne

Dominion Nocturne naslovnicaDominion: Nocturne, nova družabna igra oz. dodatek za Dominion Donalda X Vaccarina iz Rio Grande Games, prihaja jeseni v ameriški izvedbi. Bo za 2 do 6 igralcev od 14 let naprej in bo trajala pol ure.

V Dominion vsak igralec začne z majhnim, identičnim kupčkom kart. Na sredi mize je izbor drugih kart, ki jih igralci lahko kupijo, če imajo denar. Glede na to igralci oblikujejo svoj kupček ter si prizadevajo za najučinkovitejšo pot do dragocenih zmagovalnih točk. Ne gre za CCG (collectible card game), je pa igra podobna po konstrukciji in igranju. 

Dominion: Nocturne

Ker ste bili vedno nočna oseba, ste v zadnjem času razmišljali, da bi postali vampir. Prednosti je namreč veliko: ne postarate se; ni se vam treba gledati v ogledalo; če vam kdo reče, da kaj storite, se lahko spremenite v netopirja in potem rečete, oprosti, sem netopir. So pa seveda tudi slabosti: vedno razmišljate o kipu na mestnem trgu, ki oživi in dela kot natakar v baru; vaški kovač se spremeni v volka ob polni luni in tako naprej. Take so pač te stvari v Dominion: Nocturne. Kljub temu se, ko dihate nočni zrak, počutite pripravljeni na karkoli.

Gre za 11. dodatek k igri Dominion. Ima 500 kart in 33 novih kart kraljestva. Ima še karte noči, ki jih igrate po fazi kupovanja, karte dediščine zamenjajo začetne karte bakra, karte usode in pogube dajejo prednost in čaranje ter različne dodatne karte, ki jih lahko dobite z drugimi kartami.

Dominion naslovnicaDominion

Sicer je zgodba osnovne igre Dominion naslednja. Ste monarh, kot tvoji starši pred tabo, voditelj prijetnega kraljestva rek in zimzelenja. Vendar imate za razliko od prednikov velike sanje in upanje. Želite si večje in prijetnejše kraljestvo, z več rekami in več različnimi vrst dreves. Želite si Dominion. V vseh smereh se raztezajo fevdi ter koščki zemlje, ki jih imajo pod nadzorom manjši lordi. Tem ljudstvom boste prinesli civilizacijo in jih združili pod svoj prapor. V teh idejah pa niste sami. Tekmujete, da dobite največ nikogaršnje zemlje. Najeli boste svoje ljubljence, zgradili boste stavbe, polepšali boste grad in zapolnili skrinjico z zakladi.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja