Hadara iz založniške hiše Hans im Glück

hadara naslovnica meeple euHadara je nova igra iz založniške hiše Hans im Glück. Popelje vas v svet različnih kultur in dežel tega sveta. V igri Hadara boste preigrali tri veke, ob tem pa boste preobrazili vaš novi svet iz majhnega naselja v visoko razvito kulturo.

Civilizacijska Hadara 

V igri Hadara je cilj, da na svet naselite ljudi, ki prihajajo iz različnih kultur, kontinentov in so različnih starosti, skratka, ustvarite novo, visoko razvito kulturo.

hadara vsebina meeple euVaš svet mora biti slaven in časten, dobro morate izbrati ljudi in dosežke. Ne smete pa zanemariti kmetijstva, kulture in vojaške moči, sicer se lahko hitro pripeti, da bodo sotekmovalci postali večji in uspešnejši.

Igra bo izšla 29. marca letos. Primerna bo za 2 do 5 igralcev nad 10 let, trajala bo med 45 in 60 minut. Vizualno privlačno igro sta ustvarila avtor Benjamin Schwer in ilustrator Dominik Mayer.

Jubilejni Stone Age

stone age naslovnica meeple euHans im Glück je sicer pred novim letom ob 10. obletnici izdal jubilejno Stone Age. Za vse, ki igre ne poznate, je prava “worker-placement” igra (igra postavljanja delavcev). Jubilejna izdaja vsebuje dvostransko ploščo (letno in zimsko varianto), je grafično dodelana, vsebuje dva mini dodatka (The Igloos in The Wild Animals) in nove kose.

Ozadje igre je pradavnina, kjer imate člane plemena oz. svoje meeple. Z njimi se prebijate iz dneva v dan. Najprej svoje figure položite na različna mesta na igralni plošči. Nato vam prinesejo različne surovine/dobrine, ki jih uporabite pri razvoju naselja, na koncu runde pa svojo družino oz. pleme obvezno nahranite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja