Gorilla Games predstavlja Palaces

Palaces naslovnicaPalaces je nova družabna igra iz Gorilla Games. Njen avtor je Jeff Siadek. Primerna je za 2 do 4 igralce od 12 let in traja eno uro. Gre za mehanizem grajenja kupčka. V igri porabljate surovine, da dodate nadstropja svojemu stolpu in dodajate karte v svoj kupček. Vsakokrat, ko dobite stavo, lahko zgradite nadstropje iz materiala, ki je naveden na dobljeni karti. Ta hkrati sproži poseben efekt. Poseben izziv predstavljajo kombinacije, saj lahko z njimi zgradite več nadstropij v eni rundi.

Vsak od dveh stolpov, ki sestavljata vašo palačo, morata biti identična v vsakem nadstropju. To pomeni, da če ste vzhodno pritličje zgradili iz marmorja, mora biti tudi zahodno pritličje iz marmorja. Sicer lahko suite gradite še iz zlata, srebra ali kristala. Vsaj enkrat, a ne?

Palaces karteAktivni igralec vleče iz enega od treh kupčkov kart, ki predstavljajo grad, vrt in ječo. Ostale karte so sobe. Nato vsi igralci oddajo svoje ponudbe ali odstopijo. Ponudnik, ki je zmagal, aktivira poseben efekt na karti in jo doda k svojemu odlagalnemu kupčku. Hkrati lahko doda sobo k enemu stolpu, medtem pa drugi igralci vlečejo karte.

Igra Palaces ponuja blefiranje, upravljanje s surovinami ter stave kot ključne igralne sestavine. Palaces se konča ob koncu poteze igralca, ko zmanjka enega od treh kupčkov ali igralcem zmanjka vsaj ena vrsta ploščic. Zmaga igralec z najvišjim dokončanim stolpom oz. z najvišjim nižjim stolpom.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja