CIV: Carta Impera Victoria že na poti v trgovine

CIV: Carta Impera Victoria naslovnicaNa poti na trgovske police je nova igra podjetja Ludonaute imenovana Civ: Carta Impera Victoria. Igra je sestavljena iz 104 kart in predstavlja hitro igro razvoja civilizacije. Primerna je za 2-4 igralce starejše od 8 let in traja 20 – 40 minut.

S taktičnim igranjem in diplomacijo razvijaš svojo civilizacijo. V enem izmed šestih področij poskušaš prvi doseči nadvlado. Da jo dosežeš, moraš uporabiti efekte svojih kart, kot tudi paziti na nasprotnike. Ne pozabi, da je to tekma! Ustvarjanje začasnih zavezništev je lahko najboljša možnost za preprečitev zmagoslavja tretjega igralca. Včasih je napad najboljša obramba.

CIV: Carta Impera Victoria vsebinaCilj igre CIV: Carta Impera Victoria je, da si prvi, ki zbereš 7 kart na določenem področju (8 kart, če igrata le dva igralca). Če pa zmanjka kart iz kupčka, zmaga igralec, ki ima večino v večini področij. Igra je razdeljena na tri obdobja, ki predstavljajo razvoj civilizacije. Področja pa niso enakomerno zastopana v vsakem obdobju. Zato je potrebno strategijo prilagoditi obdobju, v katerem se nahajate.

Pravila igre CIV: Carta Impera Victoria prinašajo možnost igranja ena na ena, dva na dva ali pa igro za 3 in 4 igralce. V igri je potrebno uporabiti vse diplomatske sposobnosti in ne gre pozabiti, da je današnji prijatelj jutri lahko sovražnik.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja