AEG v tem letu z novo igro Cutthroat Kingdoms

Cutthroat KingdomsCutthroat Kingdoms je nova igra s kartami, ki jo bo do konca leta izdal Alderac Entertainment Group (AEG). Je inovativna družabna igra sporazumov, dvoličnosti, načrtovanih porok in pokvarjene hrane. Vsaka skupina bo v njej ustvarila svoja pravila za igranje, zato bo vsako igranje drugačno. Bo vaše polno zvijač, boste komu zasadili nož v hrbet in koga izdali? Ali se boste povzdignili nad druge z dogovori, trdnimi kot skala in dajali nezlomljive prisege?

Prestol v kraljestvu Aurum je prost, spomin na padlega kralja Ratimirja Dravanofa pa mineva. Šest velikih hiš tekmuje za nazdor nad deželo, v nikoli končanem sporu za naslov, ozemlje in rojstno pravico. Lordi in dame si želijo krone, medtem ko so vsi vmešani v konflikt in se bojujejo za ostanek Dravanofove zapuščine. Ljudi je prizadela kuga in opustošila podeželje ter zahtevala kruto maščevanje.

Kot igralec v Cutthroat Kingdoms si eden izmed vodilnih lordov ali dam ene izmed šestih eminentnih hiš iz kraljestva Aurum – srhljivega fantazijskega sveta, polnega nevarnosti, spletk in invazij. Uporabiti moraš svojo vojsko, da osvojiš ozemlja, zbereš bogastvo, rekrutiraš plačance in najameš morilce, ko slediš zložinskim zarotam ter se poteguješ za oblast. Številni umori, politične spletke in močni strateški zavezniki se kompenzirajo s krvavimi spopadi. Najpomembneje je, da se odločiš, ali si boš prizadeval za dominacijo sam, ali boš svojo srečo preizkusil s politično poroko z drugo hišo.

Igra je primerna za 3-6 igralcev od 14 let in traja od 90-150 minut. Avtor je Bryan Merlonghi, ilustrator pa Matt Paquette.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja