Vrača se Amun-Re v različici s kartami

druzabna igra amun re the card game meeple euSuper Meeple je izdal novo različico kultne namizne družabne igre Amun-Re in sicer Amun-Re the Card Game. Tematika je originalna, egiptovska, a vsebuje novo mehaniko. Igralci so faraoni, ki pridobivajo province glede na uspešnost na dražbi, nato tam postavljajo piramide in si služijo točke. Igra ima 3 runde, vsaka pa 3 avkcije. Avtor je Reiner Knizia.

Igra Amun-Re the Card Game ima za razliko od osnovne različice lažja pravila, zavzame manj prostora, traja med pol ure do uro, kljub temu pa daje igranju globino. Primerna je za 2 do 5 igralcev, medtem ko za originalno različico potrebujete vsaj tri igralce. Vsebuje 95 kart, različne žetone in lesene figure.

druzabna igra amun re the card game karte meeple euAmun-Re the Card Game se odlikuje po preprostosti in elegantnemu mehanizmu. Ima torej 3 faze. Prva faza je faza stav. V drugi zbirate ponudbe, ki določijo dohodke, ki so si jih prislužili kmetje. V zadnji fazi z zlatniki kupujete piramide.

Amun-Re je znan po sistemu stav, kar so ohranili tudi v različici s kartami. Ponudnikov je toliko, kot je dobrin in vsak mora kupiti drugo. Če vas je nekdo prehitel, gre vaša stava nazaj v vaše roke. To poteka toliko časa, dokler ni vsak igralec edini ponudnik na posesti. Igralci v vsem tem operirajo s kartami, vsak jih dobi v vrednosti od 0 do 8.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja