Kinderspiel des Jahres 2018 je Funkelschatz

druzabna igra kinderspiel des jahres 2018 logo meeple euPosebna žirija Spiel des Jahres je v ponedeljek v Hamburgu razglasila dobitnico prestižnega naslova Kinderspiel des Jahres 2018 (otroška igra leta 2018). Zmagala je igra Funkelschatz (Dragon’s Breath).

Funkelschatz

je igra za 2 do 4 igralce od 5 let naprej. Njena avtorja sta Lena in Günter Burkhardt, ilustrator pa Daniel Döbner, njen založnik je HABA.

Zmajevi otroci so se spotaknili čez dragulje, ki so zamrznjeni. K sreči pride očka zmaj, ki z bruhajočim ognjem odtaja led, zato lahko otroci naberejo zaklad. Igralci zlagajo 9 obročkov v stolpec in ga polnijo s pisanimi dragulji. Na začetku vsake runde igralec izbere barvo ploščice dragulja. Začetni igralec previdno odstrani zgornji obroč in vsak izbere dragulje v svoji barvi, ki so padli iz primeža ledu. druzabna igra kinderspiel des jahres 2018 funkelschatz meeple euKonec te nenavadne igre zbiranja je, ko na plošči ni več obroča. Zmaga igralec, ki je ne le najbolj spreten, ampak uporabi tudi pravo taktiko ter ima malo sreče, da zbere največ draguljev.

Sicer sta bili poleg zmagovalne nominirani še igri Emojito! in Panic Mansion. Prva je zabavne narave za 2 do 14 igralcev od 7 let naprej. Ustvaril jo je Urtis Šulinskas, ilustriral Tony Tzanoukakis, založil pa HUCH! Panic Mansion je spretnostna igra za 2 do 4 igralce od 6 let naprej, njena avtorja sta Asger Harding Granerud in Daniel Skjold Pedersen, ilustratorica Etienne Hebinger, založnik pa Blue Orange.

Poleg teh treh nominiranih iger je posebna žirija izdala še seznam iger, ki jih priporoča. Te so: Die Legende des Wendigo, Dino World, Rhino Hero Super Battle, SOS Dino in Speed Colors.

Pomemben dan bo 23 julija, ko bo žirija razglasila zmagovalca v kategoriji Spiel des Jahres 2018 in Kennerspiel des Jahres 2018. V prvi kategoriji se za prestižni naslov potegujejo Azul, Luxor in The Mind, v drugi pa Die Quacksalber von Quedlinburg, Ganz schön clever in Heaven & Ale.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja