V Euro Classics seriji prihaja prenovljen Taj Mahal

Taj Mahal naslovnicaPripravite se na potovanje v Indijo v čas vrhunca mogulskega imperija. Pridružili se bomo velikemu Mogulu na turneji skozi 12 provinc. Tekmovali bomo za odobravanje velikega Mogula, zvestobo njegovih svetovalcev in bogastvo provinc. Na dvor se da vplivati, zato bo prihodnost Indije v tvojem dosegu. Vse to lahko podoživiš v prenovljeni verziji družabne igre Taj Mahal

Zgrabi priložnost

Indija napreduje in se razvija. Toda bogastvo lahko propade vsak trenutek. Dvor pestijo nestabilnost in nemiri in skrb razdvaja ljudi. Veliki Mogul obupno išče nove voditelje, da bi popeljali Indijo v novo dobo. Previdno izbiraj svoje karte in izkoristi priložnost, da si pridobiš naklonjenost velikega Mogula med njegovo turnejo čez prelepe province Indije.

Taj Mahal ploščaNiste pa edini, ki si želi moč, tu so tudi sotekmovalci. Pazljivo izbiraj svoje bitke in strateško planiraj svoj umik, da bi pridobil vpliv nad določenim članom dvora ali pa shrani svoje karte za prihodnja soočenja.

Nekatere province so bogatejše z bonus žetoni in željenimi surovinami. Ne želiš si, da bi ti zmanjkalo sredstev za vpliv na dvor v novih provincah. Strateško hranjenje kart vpliva ti lahko prinese zmago v najboljših provincah.

Razširi svoj vpliv

Pazljivo izbrane besede in člani dvora bodo na tvoji strani. Med turnejo skozi 12 provinc poskušaš pazljivo razširiti svoj vpliv in obvladati ples spletkarjenj ter pri tem premagati svoje sotekmovalce, ki si prav tako želijo naklonjenosti dvora.

Da bi si pridobili vpliv nad dvorom, izbereš karto iz roke ter jo odigraš, položiš predse. Lahko začneš ambiciozno in odigraš karto s simbolom velikega Mogula, da bi odgnal nasprotnike. Naslednji igralec ima na izbiro, ali bo izenačil višino tvojega vpliva, ali pa bo poskušal pridobiti drugega člana dvora.

Taj Mahal vsebinaSvoj vpliv širiš s pomočjo kart z istim ozadjem. Tako ne moreš odigrati rumene karte, če si predhodno odigral rdečo. Ko razširiš vpliv do točke, ko ne moreš več povečati ali ne želiš povečati vpliva, odstopiš. Nato preveriš za vsakega člana dvora, kdo ima največji vpliv in ta dobi pripadajoče žetone.

Dužabna igra Taj Mahal, avtoja Reinerja Knizie je v prvi verziji izšla leta 2000, letos pa jo v prenovljeni obliki pripraljajo pri Z-man Games v seriji Euro Classics. Igra je primerna za 2 do 5 igralcev, starejših od 14 let in traja med 75 in 100 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja