Prazgodovinski pašniki v Jurassic Snack

Jurassic Snack naslovnicaMladi diplodoki imajo radi okusne liste okoliških pašnikov. Za zmago v družabni igri Jurassic Snack mora vaša ekipa diplodokov pojesti več listov od nasprotnikove ekipe, razen, če se eden odloči, da pokliče T. Rexa, da se znebi nasprotnikove ekipe. 

Kvadratno igralno površino sestavljajo štiri plošče, ki jih postavimo v naključnem vrstnem redu. Na ploščah so z jajci v vaši barvi označeni začetni prostori vaše ekipe. Premešamo žetone trave in jih položimo na določene prostorčke na plošči. Ko smo na potezi, so nam na voljo dve akciji: premik svojega diplodoka ali premik T. Rexa. Vsak igralec v svoji potezi naredi dve akciji.

Diplodoki imajo en sam cilj, pojesti čimveč žetonov trave. Premikajo se v ravni liniji, število polj ni omejeno, dokler linije ne blokira drug diplodok, T. Rex ali žeton trave. V zadnjem primeru diplodok vzame žeton in uveljavi enega izmed efektov: rojstvo, pojav T. Rexa, premik diplodoka.

Jurassic Snack zadajTudi T. Rex ima le en cilj, preganjanje diplodokov. Premika se na isti način kot diplodoki. Kadar zasede mesto diplodoka, ga igralec dobi nazaj v zalogo.

Družabna igra Jurassic Snack se konča, ko zmanjka vseh žetonov trave. Zmagovalec je igralec, ki je zbral največ žetonov trave. Prav tako se igra konča, če igralec na igralni plošči nima več nobenega diplodoka v svoji barvi. V tem primeru igralec igro izgubi.

Jurassic Snack je namenjen igri v dvoje, trajala bo približno 15 minut in bo primerna za igralce starejše od 8 let. Avtor družabne igre je Bruno Cathala, za grafično podobo je poskrbela Camille Chaussy, izdali pa jo bodo pri The Flying Games.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja