V Essnu številni turnirji in prvenstva v družabnih igrah

Essen logoV Essnu se jutri začenja največji sejem namiznih in družabnih iger na svetu. Poleg testiranja in igranja družabnih iger bo ponudil tudi številne turnirje, tekmovanja ter prvenstva. Med drugim se bodo igralci lahko pomerili v letos najboljši otroški igri IceCool.

Turnirji bodo potekali v igrah Nimmt, Cuboro Quick, Pokemonih, Pandemic Survival, The One Minute Game, Yu-gi-oh, Time Areni ter v mnogih drugih. Najpomembnejše bo finale za 15. prvenstvo v igri Carcassonne.

Sicer pa se mednarodni igralni dogodek SPIEL postavlja z bogato zgodovino. Obstaja že 34 let in se iz leta v leto razvija ter postavlja nove standarde. Za podjetja in založnike – predstavilo se jih bo več kot 1100 in so lani prišli iz 50 različnih držav – je to vrhunec leta, saj od uporabnikov pridobijo povratne informacije, hkrati pa jim lahko predstavijo nove produkte. Strinjajo se tudi, da je ta dogodek s področja družabnih iger medijsko najbolj pokrit tako v Evropi kot v tujini. Lani je sejem obiskalo več kot 174.000 ljudi, od tega na stotine poročevalcev in novinarjev.