Uničite urok, ki bdi nad Loot Island

loot islandLeta 1640 veje nad čudovitim otokom v Indijskem oceanu grozen urok. Kmalu postane Loot znan po tem, da njegova črna magija muči vse, ki skušajo vzeti kar koli iz njega. Preganja pa tudi tiste, ki se približajo obali. Iznajdljivi in oportunistični gusarji kmalu ugotovijo, da je otok popoln kraj za skrivanje nakradenega plena. Ko je zaklad zakopan na otoku Loot, ga je skoraj nemogoče ukrasti.

Stoletja kasneje vi in drugi lovci na zaklade najdete delčke izgubljenih zemljevidov. Združite se skupaj in zbirate zemljevide ter iščete zaklade. Hkrati pa neprizanesljivo tekmujete z ostalimi tekmovalci, da dobite največji del zase. Zmaga igralec, ki ima malo sreče, najbolje uravnoteži sodelovanje in tekmovanje, seveda skupaj z akcijami, ki sledijo ob pravem času.

loot island naslovnicaLoot Island je sestavljen iz 5 rund, vsaka predstavlja en dan in ima 3 faze: pripravo, akcijo in iskanje. V prvi fazi se ladja prestavi v drug pristan, v drugi igralci odigrajo svoje karte, v tretji raziskujete pristan, v katerem ste zasidrani s svojo ladjo. Igralci odigrajo svoje karte z zemljevidi pristana in združujejo dele zemljevida. Raziskovanje poteka po koncu vsake runde. Če je v pristanu, kjer ste zasidrani, zaklad, ste ga našli in ga razdelite. Zaklad se porazdeli le, če je bilo odigranih dovolj kartic z zemljevidi. Zato naj bi več igralcev prispevalo svoje karte.

Po petih rundah se odvije končno raziskovanje. Igralci preračunajo vrednost plena, mu prištejejo zlatnike in odštejejo ceno, ki jo morajo plačati zdravilcu, da uniči urok. Zmaga igralec z najvišjo vrednostjo plena.

Loot Island je primeren za 2 do 5 igralcev, ki so stari vsaj 10 let, traja med 30 in 60 minut. Avtor je Aaron Haag, ilustrator pa Mariano Iannelli. Založnika sta What’s Your Game in Pegasus Spiele.