Festival Makkon 2017 tik pred vrati

Makkon 2017Društvo ljubiteljev japonske popularne kulture pripravlja festival japonske pop kulture – Makkon 2017. Potekal bo v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani in sicer v soboto, 16. decembra od 11. do 20. ure. Gre za enega največjih dogodkov na temo japonske popularne kulture v Sloveniji.

Andraž Žagar iz Društva Makkon pravi, da je festival namenjen mladim in starim, vsem, ki jih zanima japonska pop kultura, vsem radovednežem, ki se kar tako ustavijo, vsem, ki jih zanima cosplay. Dogodek je brezplačen, pripravljajo pa ga požrtvovalni prostovoljci iz društva. Več o programu bo znano v prihodnjih dneh, je pa že znano, da bo festival ponudil tekmovanje v cosplayu, predavanja, igranje, pa tudi srečelov. Čaka vas kar precej lepih nagrad, vsaka srečka bo dobitna. Razkrili bodo tematiko MokuMatsurija 2018, pripravili pa so tudi kviz.

Društvo, ki je sprva delovalo pod okriljem Animov iz Izole, je skupaj že leto in pol. Makkonovci se redno srečujejo na t.i. Anime Tea Time, vsak četrtek v STA Travel Cafe-ju na Ajdovščini 1 v Ljubljani, igrajo pa tudi video igre online. Pridružite se jim lahko z minimalno članarino, ki vam zagotovi popuste v nekaterih trgovinah. Novih članov so vedno veseli. Novice o festivalu ter društvu pa lahko spremljate na njihovi facebook strani.