Spielwarenmesse 2018, Toy Fair in Festival International des Jeux

spielwarenmesse 2018V nemškem Nürnbergu se do konca tedna odvija Spielwarenmesse 2018 (sejem igrač). Sledil mu bo sejem v New Yorku Toy Fair od 17. do 20. februarja ter nato še francoski Festival International des Jeux v Cannesu od 23. do 25. februarja. Sejmi so sicer namenjeni založnikom, distributerjem, podjetjem ter prodajalcem, za javnost je odprt le sejem v Franciji. Na vseh konvencijah se bodo proizvajalci predstavljali z novimi napovedanimi izdajami v prvi polovici tega leta. Spielwarenmesse 2018

Največji in najbogatejši dogodek leta za igrače je letos privabil kar 2902 razstavljavca. Proizvajalci na sejmu predstavijo zadnje inovacije in razvoj s področja iger ter produktov za hobi in prosti čas. spielwarenmesse 2018 drugi delSejem se letos razteza na kar 170.000 m² in poleg razstavljavcev obsega razstavne paviljone po nacijah, tokrat iz 16 držav, prvič iz Rusije, Španije in Gruzije.

Vsako leto sejem podeli nagrade za inovativnost, originalnost, varnost in zabavnost za igrače v različnih starostnih kategorijah ToyAwards.

Po Spielwarenmesse 2018 še NY Toy Fair in francoski Festival International des Jeux

Sejmu v Nemčiji sledi Toy Fair v New Yorku. Z njim si reklamo naredijo predvsem ameriška igralna podjetja. Francoski sejem pa bo odprt za javnost, raztezal se bo na 30.000 m². Tam bodo avtorji, ilustratorji, ustvarjalci… Kot vsako leto bodo tudi letos tam podelili nagrade za najboljše igre leta. Po tem, ko so testirali skoraj 1000 novih iger sezone 2017/18, ki so izšle na francoskem trgu, je posebna žirija nominirala 10 iger za nagrado Golden Ace – Game of the Year 2018 v treh kategorijah.

Prva je za vse oz. Golden Ace – Game of the Year «All Audiences»: Azul, Dice Forge, Red Flame in Twin it!

Druga je otroška oz. Gold Ace – Game of the Year “Child”: Booum, Name of a Fox, Perlatette.

Zadnja je za izkušene igralce ali Golden Ace – Game of the Year “Expert”: Great Western Trail, Arkham Horror: The Card Game in Terraforming Mars. O rezultatih vas obvestim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja