Sheriff of Nottingham: Merry Men

Sheriff of Nottingam: Merry MenNa ameriškem sejmu GAMA Trade Show so predstavili nov dodatek za igro Sheriff of Nottingham, ki se imenuje Sheriff of Nottingham: Merry Men. Dodatek prinaša več modulov, ki jih boste lahko poljubno dodajali k osnovni igri. Za tiste, ki igre ne poznate, je Sheriff of Nottingham zabavna igra laganja in “švercanja”. Kot trgovec na srednjeveški tržnici poleg običajnih produktov tihotapite prepovedane predmete, pri tem pa vas šerif občasno zaloti. 

Prvi modul dodatka Sheriff of Nottingham: Merry Men ponuja možnost igranja za 6 igralcev. Pri igri v 6 ni več šerifa, ampak 2 šerifova namestnika. S tem so želeli predvsem ohraniti kratek čas igranja. Namestnika bosta sodelovala in si med seboj razdelila trgovce ali pa jih bosta preverila s skupnimi močmi.

Drugi modul se imenuje Black Market oz. črni market. Ta modul je sestavljen iz 6 kart Black Market. Karte predstavljajo naročila prepovedanih predmetov. Če mimo šerifa spravite določeno število prepovedanih predmetov, lahko te karte zamenjate za karte Black Market in tako pridobite dodatne točke.

Naslednji modul so zakoni. V igro dodate kupček kart z zakoni. Pred vsakim krogom šerif potegne dva nova zakona in izbere poljubnega, ki vstopi v veljavo za trenutni krog. Zakoni so najrazličnejši, npr: zakon določa, da v tem krogu trgovec dobi dodatna dva kovanca, če pretihotapi prepovedani predmet; drug zakon določa, da morajo vsi odprodati vso zalogo kruha; zakon, da če morate plačati kazen šerifu, se ta kazen poveča za dva kovanca in podobno.

Naslednji modul se imenuje Special order oz. posebno naročilo. Pri tem modulu boste na sredo mize dodali štiri kartice posebnih naročil. Na teh karticah so navedene dobrine, ki jih lahko zamenjate za kartico posebnega naročila in za njih dobite dodatne točke. Na vsaki kartici posebnega naročila je tudi en prepovedani predmet, ki ga morate spraviti mimo šerifove carine.

Naslednji modul se imenuje Merry Men. S tem modulom pridobi vsak igralec 2 kartici iz skupine Merry Men, ki ju morate pretihotapiti mimo šerifa. Če vam to uspe, vam bo pretihotapljeni prijatelj pomagal in prejeli boste posebno sposobnost do konca igre.

Dodatek za igro bodo izdali Arcane Wonders v sodelovanju s CMON, izšel pa bo enkrat v tem letu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja