Rio Grande Games izdaja Orient Express

Orient ExpressOrient Express temelji na zgodovinskih dejstvih in času, ko se je v Evropi odvijala železniška revolucija, vključno s potjo na Orient. Igra prihaja kot nadaljevanje 20th Century Limited iz leta 2015, ki tako kot Orient Express temelji na konstrukciji železniškega omrežja po kontinentu, le da nova igra dogajanje prenese v Evropo. Igralci tako ustvarjajo potniške linije oz. eno izmed najbolj znanih železniških prog v Evropi.

Odločili ste se, da boste del rastočega evropskega železniškega prometa. Da bi povezali različne regije in tako poskrbeli za posel in ustvarjanje, so potrebne železniške linije. Vaše proge pokrivajo že veliko evropskega ozemlja, to pa privlači vlado, za katero ste mislili, da jo podpirate. Sčasoma bo nacionalizirala vaše delo. Za to boste seveda nagrajeni, ampak vaše podjetje bo moralo začeti znova. To pomeni, da se v igri točkujejo linije regionalnih podjetij, ki jih nato odstranite iz igralne plošče, saj so bile nacionalizirane. Da bi šli z dvignjeno glavo naprej, boste morali graditi na novih lokacijah. Zmagal bo tisti, ki bo najbolj sposoben združiti privatne in javne zahteve.

Orient Express je zelo fleksibilna igra, ki dopušča igralcem, da se odločijo, v katerih regijah bodo gradili in katere med sabo povezali. Mogoče boste res postali magnati, ki so ustvarili Orient Express, ampak na koncu bo vse vaše težko delo postalo javno dobro.

Avtorja Orient Expressa sta Carla in Jeff Horger, ilustrator pa James Davis. Igra je namenjena 2-5 “denarnim mogotcem” od 14 let naprej. Trajala naj bi od 45 minut pa vse tja do ure in pol. Izšla naj bi še v tem mesecu in sicer pod okriljem Rio Grande Games.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja