Ringmaster: Welcome to the Big Top

cirkusa-home-meep-euRingmaster: Welcome to the Big Top bo izšel konec tega meseca. Družabna igra s kartami ponuja spektakularne cirkuške predstave, ki so zavite v tančico skrivnosti. V igri tekmujete, kdo pripravi najboljši karneval in prejme laskavi naziv “Ringmaster”. Za omenjeni naslov morate najeti prave zvezde in postaviti zanimive atrakcije. Medtem pa občasno sabotirate ostale igralce in jim k predstavam dodajate točke, ki so polne zvijač.

Ringmaster: Welcome to the Big Top pravila

Namizna družabna igra je zelo preprosta in hitra, a nikakor ni dolgočasna. Vsak igralec prejme 3 začetne karte. Ko je na potezi, vleče eno karto iz kupa. Nato eno karto odigra po pravilih. Če odigra karto atrakcij in zvezd (Stars and Attractions), jo odloži pred sabo. Karta dogodkov (Event) sproži učinek in jo odloži na odlagalni kupček, karto zabave (Sideshow) pa odloži pred katerega koli igralca.

Zdi se sila preprosto, a tukaj je zanka. Pogoji za zmago vsakega igralca se med igro spreminjajo, saj so karte izjemno močne. Tako očitno vodstvo določenega igralca postavijo pod vprašaj in celotno igro obrnejo na glavo. V igri lahko izločite vse karte, prisilite druge, da zamenjajo vse karte v roki, ukradete karte drugim igralcem in tako naprej. Z določeno karto lahko zmagate, če imate pred sabo odigrane tri iste karte, le da vas lahko v vsakem trenutku soigralci sabotirajo.

ringmaster-karte-meeple-euV Ringmaster: Welcome to the Big Top imajo prednost igralci, ki naštudirajo strategijo, ni pa nujno. Igre je namreč hitro konec, zato ni preveč resna, ima pa draž, ki igralce premami, da jo odigrajo še enkrat.

Avtor družabne igre je Justin Gary, ki je navdih za igro črpal v igrah Fluxx in Magic: The Gathering. To se odraža tako, da so akcije podobne kot v igri Fluxx ter da so karte tiste, ki usmerjajo in spreminjajo igro. Da pa se je ustvarjalec izognil igri na slepo, je dodal globino in kompleksnost tako, da so karte bolj medsebojno povezane in strateške. MTG se vidi v norih preobratih. Tema z igro sicer ni dosti povezana, saj je Justin Gary najprej razvil dinamiko in jo izpilil, šele nato se je posvetil temi.

Ilustrator igre je Rod Mendez, založili so jo v Stone Blade Entertainment. Ringmaster: Welcome to the Big Top je primerna za 2 do 4 igralce od 13 let in traja približno 10 minut. Vsebuje 34 velikih kart s cirkuškimi ilustracijami, ki spominjajo na stare ameriške cirkuške plakate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja