Raiders of the North Sea z dvema novima dodatkoma

raiders of the north sea hoh naslovnicaRenegade Game Studios bo izdal dva dodatka za Raiders of the North Sea. Dodatka bosta igralcem ponudila nove možnosti in izzive, ko bodo preizkušali svoje roparske sposobnosti. Oba dodatka za igranje potrebujeta osnovno igro, izšla pa naj bi do konca tega leta. Prvi nosi naslov Hall of Heroes, drugi Fields of Fame.

Raiders of the North Sea Hall of Heroes

V tem dodatku so za novo vrsto pustolovcev dodali dvorano za medico. Vsak roparski napad prinaša za drzne, ki vztrajajo, nove naloge. S preveč medice se previdnost skrije, zato morate nabrusiti svoje sekire in pripraviti ščite. Nove pustolovščine prinašajo nove načine pridobivanja surovin (pridobivanje posadke in zmagovalnih točk). Po vsakem napadu postavite na mizo nov kvest (iskanje). Da bi ga končali, morate poslati (odvreči) bojevnike iz svoje roke, seveda z določeno vrednostjo moči. Ko to naredite, postavite kvest nad igralčevo ploščo, kar na koncu igre prinese točke. Vsak nagradi igralca z železom, zlatom, srebrom in drugimi surovinami. Igralci lahko zbirajo medico, ki jo lahko zapravijo med napadom, da napojijo svojo posadko in pridobijo več moči v spopadu.

raiders of the north sea fof nalsonicaRaiders of the North Sea Fields of Fame

Sovražni jarli (nordijski plemiški naziv, grof) so združeni in pomagajo svoje naselbine ubraniti pred roparskimi napadi. Kljub njihovim hudim grožnjam je slava premočna, saj čaka na vse, ki jih pomorijo ali zatrejo. Srečanje z jarli zagotovo prinese poškodbe, vendar sedaj ni pravi čas za strahopetce, zato naprej na bojno polje. Dodatek prinaša novo dinamiko z “jarl” žetoni, ki jih pomešate s plenom in valkirami (nordijskimi bojnimi boginjami). Ko vzamete set plena z 1 ali več jarli, mora napadalec razkriti iz vlečenega kupa, katerega jarla je dobil. Nato imajo možnost ubiti (za slavo ali druge nagrade), ukrotiti (jih rekrutirajo) ali bežati. Prvi dve možnosti prinašata rane na igralčevi posadki, bežanje pa plačate s slavo ali zmagovalnimi točkami. Igralci lahko naberejo slavo tudi tako, da med ropanjem premagajo posadko. Ko je moč posadke igralca na točkovalni lestvici nad najvišjo vrsto, se prestavi na lestvico slave, ki na koncu prinese dodatne točke.