Pripravite se na reševanje Atlantide v Atlandice

Atlandice naslovnicaOtok Atlantis je prekrilo morje v zgolj enem dnevu in eni noči. Velikemu mestu Atlantis grozi potopitev. Igralci v družabni igri Atlandice se znajdejo v vlogi zadnjih prebivalcev Atlantisa. Njihova naloga je, da rešijo čim več bogastva, preden pobegnejo pred naravno katastrofo. Ura na sredi mesta kaže čas pred neizbežnim koncem. Zaradi kataklizme so vrata med lokacijami pokvarjena in se naključno odpirajo. Zato nabiranje surovin ni lahka naloga. 

Mehanika igre Atlandice je unikatna, vendar preprosta. Ko je igralec na potezi, izbere eno izmed kock, ki so na voljo. Te kocke predstavljajo vrata. Vrata popeljejo igralca na določeno lokacijo, na kateri se nahajajo efekti in surovine. Efekte naključno porazdelimo pred začetkom igre. Na primer, zlatar ti da en dragulj in ti omogoči, da na tej lokaciji zamenjaš eno surovino z drugo. Tako bo vsaka igra drugačna. Efekti ti lahko pomagajo ali pa prekrižajo načrte soigralcu.

Igralci se izmenjujejo v potezi, dokler ne ostane le ena kocka oz. vrata. Nato se prestavi ura glede na število urinih simbolov na ploščici. Naslednji igralec znova vrže vse kocke in začne se nova runda. Kadar na določeni lokaciji zmanjka surovine, sledi točkovanje. Igralec z največ te surovine dobi zmagovalne točke.

Ko urin kazalec doseže konec in zmanjka časa, je igre konec. Točke se podelijo igralcem, ki imajo večino v vsaki od surovin. Igralec z največ točkami je zmagovalec.

Družabno igro Atlandice bodo izdali pri Ludonaute, predvidoma v maju. Igra bo primerna za 2 do 4 igralce, starejše od 8 let in bo trajala med 20 in 40 minut. Avtorja igre sta Shaun Graham in Scott Huntington, za grafično podobo družabne igre pa so poskrbeli Clément Masson, Ian Parovel in Alexander Thümler.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja