Prihaja še družinska verzija nagrajene Captain Sonar

sonar naslovnicaV globinah oceana se aktivira sonar podmornice, saj je sovražnik zelo blizu. Vsi hitijo na bojne položaje. Radijski operater izsledi signal, medtem ko kapitan izračuna smer prestrezanja. Globoko pod valovi se torej odvija napeta bitka med podmornicami – to je Sonar, družinska verzija nagrajene Captain Sonar. Namenjena bo 2 do 4 igralcem od 8 let naprej, trajala bo pol ure. Avtorja sta Roberto Fraga in Yohan Lemonnier, ilustrator pa Ervin ter Sabrina Tobal. Poenostavljena, lahka in hitra igra bo na voljo jeseni.

V igri Sonar bosta dve ekipi v bitki pod morjem operirali z nasprotnimi podmornicami. Igralci bodo krmarili svoje plovilo in se igrali mačke in miši. Skušali bodo najti nasprotno ekipo ter se hkrati izogniti temu, da jih odkrije. Vsaka ekipa bo imela isti cilj, uničiti sovražnika.

Igralci v vsaki ekipi prevzamejo vlogo kapitana in radijskega operaterja. Kapitan navigira svojo podmornico tako, da ukazuje premike (sever, jug,…). Vedno mora podmornico usmeriti tako, da bo v čim boljši poziciji za napad na sovražnika. Medtem radijski operater sledi sovražnikovi poti tako, da sledi njihovemu kapitanu oz. njegovim ukazom in jih zapisuje na transparentno polo.

Podmornici lahko startata iz katere koli točke na zemljevidu, zato ju je sprva težko najti. Postopoma pa se lokacija razkrije. Zemljevid ima 4 cone, v vsaki od njih je 25 različnih koordinat. Na voljo so sistemi: sonar, tišina ali torpedo. S prvim mora nasprotnik razkriti del lokacije, z drugim se lahko podmornica premakne za eno polje, ne da bi o tem koga obvestila, s tretjim streljate zadano polje. Ko radijski operater presodi, da so v pravilni oddaljenosti za strel, lahko kapitan izstreli torpedo. Ekipa z najboljšo medsebojno komunikacijo in skupinskim delom bo sovražniku prva zadala dve poškodbi in zmagala v igri Sonar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja