Pandemic: Rapid Response je tekma s časom

pandemic-rapid-response-naslovnica-meeple-euPandemic: Rapid Response je nova družabna igra iz sveta Pandemic, v kateri tekmujete proti času in rešujete človeštvo. Gre torej za časovno realno igro, ki vas izziva, da si naredite zalogo in pomoč dostavite različnim mestom po svetu, ki jo potrebujejo. Pri igranju morate biti hitri, dobro usklajeni in delovati morate skupaj, da bi se pravilno odzvali na katastrofo.

Pandemic: Rapid Response zgodba

Svet je zadela naravna katastrofa, ki vpliva na vsa mesta po svetu. Zato nujno potrebujejo hrano, vodo, cepiva in druge dobrine. Igralci ste ekipa (Krizna odzivna enota – CRU) oz. elitna ekipa doktorjev in specialistov iz različnih znanstvenih področij iz 7 držav. Gre za mednarodno organizacijo, ki zagotavlja človekoljubno pomoč  po svetu. Vsak izmed predstavnikov ima svojo unikatno moč, znanje, veščine. Imate vojaško nadgrajeno transportno letalo, ki proizvaja in hrani dragocene dobrine. Zato ste posebej primerni in sposobni, da zagotavljate življenjsko pomembno pomoč kadar koli in kamor koli. Le čas je vaš sovražnik.

pandemic-rapid-response-plosca-meeple-euPandemic: Rapid Response (kot vse družabne igre iz sveta Pandemic) je seveda kooperativna igra, kar pomeni, da igralci skupaj sodelujete in tekmujete proti igri. Igrate v realnem času, zato igra ponuja novo igralno izkušnjo. Biti morate hitri in učinkoviti in določiti, katera mesta potrebujejo kakšno pomoč, ustvariti te surovine, odleteti na mesto nesreče in oddati pomoč, vse, preden se izteče čas.

Potek igranja

Igralci se prestavljate po letalu po različnih kabinah in ustvarjate pet različnih zalog: cepivo, hrano, elektriko, prvo pomoč in vodo. Ko se pojavi nesreča, vsako mesto potrebuje nekaj drugega. To predstavljajo simboli na karticah teh mest.

pandemic-rapid-response-kocke-meeple-euVsak igralec ima 6 posebnih kock, s katerimi ustvarjate akcije. Igralci ste na vrsti zaporedoma eden za drugim, a vaše akcije morajo biti hitre, saj se čas izteka. Lahko trikrat mečete kocke in zbirate simbole, ki jih potrebujete za akcije. Kocke lahko porabite za različne akcije: prestavite svojo figuro na letalu, peljete v naslednje mesto, ustvarite zalogo ali dostavite tovor.

pandemic-rapid-response-karte-meeple-euKo tvorite surovine, morate biti v določeni kabini, da bi umestili ujemajočo kocko. Na primer: če Tokyo potrebuje dva zaboja hrane, eden izmed igralcev poskuša vreči kocke s simboli hrane. Če se nahaja v kabini s hrano, sme te kocke dodeliti ujemajočim vstavkom. Seveda sme več igralcev kocke določiti v isto kabino, ko to storite, je kocka zaklenjena v ta prostor, dokler sobe ne aktivirate. Z aktiviranjem kabine ustvarite zalogo. Ko dobite dovolj dobrin, lahko odvržete tovor iz letala nad določenim mestom. Misija uspe, če vam z ekipo uspe dostaviti surovine v vsa mesta, preden se vam čas izteče.

Avtor Pandemic: Rapid Response je Kane Klenko, za njim stoji  Z-Man Games. Igra traja 20 minut in je primerna za 2 do 4 igralce od 8 let naprej. Izšla bo konec junija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja