Pregled nominacij za nagrado As d’Or v kategoriji “Tout public” – družabna igra za vsakogar

AS D'ORKot sem že pisala, se bo v Cannesu konec tedna (od 24. do 26. februarja) odvijal »Festival international des Jeux«, kjer bodo podelili francoske nagrade As d’Or (Golden Ace) za igro leta. Družabne igre so nominirane v treh kategorijah, tokrat predstavljam kratek pregled iger, ki so nominirane v kategoriji “Tout public” – družabna igra za vsakogar:

CodenamesCodenames

Družabno igro Codenames vsi, ki spremljate dogajanje v svetu družabnih iger, zagotovo poznate. Prejela je že več nagrad, med drugim tudi za igro leta 2016 v Nemčiji. Prva verzija igre je izšla konec leta 2015, do konca leta 2016 je bila prevedena v 31 svetovnih jezikov, med njimi tudi v slovenščino. Je trenutno prva na lestvici “Party games” na boardgamegeeku. Prodali so že več kot milijon kopij igre.

V igri Codenames se razdelite v dve skupini oz. obveščevalni službi. V vsaki določite enega dvojnega agenta, ki pozna identiteto vseh 25 agentov. Nato tekmujete, kdo bo prvi stopil v kontakt z vsemi svojimi agenti. Dvojni agent pomaga svoji skupini z enobesednimi namigi, ki kažejo na besede na polju oz. igralni površini. Skupina nato skuša poiskati prave besede v svoji barvi, pri tem pa se mora izogniti tistih, ki pripadajo drugi skupini. Vsi pa se morajo izogibati poklicnega morilca. Ekipa, ki prva najde vse svoje agente na terenu, zmaga.

Imagine

ImagineDružabna igra Imagine je prav tako “Party game”. Igralec izvleče karto z besedami, iz teh besed pa morajo nato ostali igralci ugotoviti pojem. S pomočjo prozornih kartic, na katerih so različni simboli, mora igralec sestaviti čimboljšo kombinacijo, da ostali ugotovijo iskano besedo. Pri tem sme karte premikati, prekrivati, ne sme pa zraven govoriti oziroma uporabljati zvočnih efektov. Igralec, ki ugotovi pojem in igralec, ki ga sestavlja, dobita vsak po eno točko.

Kingdomino

KingdominoDružabna igra Kingdomino je hitra in preprosta igra polaganja ploščic. Kot že izhaja iz samega imena, v igri gradimo svoje kraljestvo iz ploščic v obliki domin. Ploščica je sestavljena iz dveh različnih ali enakih pokrajin (voda, polje, gore, travniki). Na nekaterih pokrajinah so tudi naselja, ki jih predstavljajo krone. Igralci skušajo okoli svojega gradu ustvariti čim večje območje istih pokrajin, tako da prilagajo nove (pridobljene) ploščice. Točke dobimo, ko velikost območja množimo s številom kron na tem območju. Igralec z največ točkami zmaga, čas igranja pa je približno 20 minut.

Unlock!

Škatla Unlock!Družabna igra Unlock! je igra, ki simulira pobeg iz sobe. Tovrstne igre so zelo popularne in tudi pri nas najdemo kar nekaj takšnih sob. V igri bo potrebno s pomočjo reševanja najrazličnejših ugank najti izhod. Igra je časovno omejena in jo spremlja program za vašo Android ali IOs napravo. Program odšteva čas, v katerem morate rešiti uganko. Rešitve vnesete v program in jih preverite. Če je rešitev nepravilna, vam aplikacija odšteje nekaj minut. Ponudi pa vam tudi namige, ko se vam zatakne. Trenutno so izdali poskusni scenarij in set kartic, ki si jih lahko natisnete in jih preizkusite. V prvi verziji bodo sicer izšli trije scenariji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja