Pregled nominacij za nagrado As d’Or v kategoriji “Enfant” – otroška družabna igra


Tokrat v pregled ponujam nominirane družabne igre za nagrado As d’Or Enfant- otroška družabna igra:

Animouv

Animouv

Animouv je otroška družabna igra podjetja Djeco, primerna za otroke od 7. leta starosti, v trajanju 10-20 minut. Na igralni plošči je 12 naključno razporejenih živalskih žetonov. Igralec vleče karto z živalmi. Te živali mora razporediti v vrsto na igralni plošči. To stori tako, da premakne žeton na igralni plošči na prvo prosto mesto ali preskoči vrsto živalskih žetonov. Ko izpolni pogoj na kartici, vleče novo, izpolnjena karta pa služi kot točka na koncu igre. Konec igre je, ko zmanjka kart. Zmaga tisti, ki ima večji kupček kart.

Go Cuckoo!

Go Cuckoo!

Go Cuckoo! je otroška družabna igra podjetja Haba, primerna za otroke od 4. leta starosti, v trajanju 15 minut. Cilj igre je zgraditi kukavičje gnezdo, vanj položiti jajca ter kukavico. V lonček položimo paličice z različno pobarvanimi konci. Jajca razdelimo enakomerno med vse igralce. Igralec na potezi ima 3 možnosti, da iz lončka potegne paličico, ki ima enako obarvana konca, nato pa izvlečene palčke položi vodoravno na lonček. Pri tem je treba paziti, da ne podre gnezda. Predstavljajte si palčke za mikado v lončku, ki jih polagate vodoravno čez lonček, to je gnezdo. Če uspe, skuša igralec položiti še jajce v gnezdo, ki ne sme pasti iz njega, sicer mora pobrati vsa jajca, ki so padla na mizo. Če pa je kakšno padlo v lonček, za kazen dobi jajce od igralca, ki jih ima največ na zalogi. Zmaga igralec, ki prvi spravi vsa jajca v gnezdo in vanj postavi še leseno kukavico.

Stone Age Junior

Stone Age Junior

Stone Age Junior je otroška družabna igra podjetja Hans im Glück, primerna za otroke od 5. leta starosti, v trajanju 15 minut. Igra je otroška verzija Stone Age. Cilj igre je zgraditi tri koče. Igralna plošča je sestavljena iz polj, na katerih se nahajajo različne surovine, ki jih potrebujemo za gradnjo. Okoli plošče so zakriti žetoni, na katerih se nahaja bodisi kocka s številko bodisi simbol določene surovine. Igralec na potezi odkrije enega med še neodkritimi simboli in se premakne za toliko mest, kot kaže kocka, ali pa na polje, na katerega kaže simbol in nato vzame dotično surovino. Če pristane na polju s hišo, lahko zgradi eno izmed treh koč, ki so na voljo ob polju, če ima za to potrebne surovine. Nato se vsi žetoni znova zakrijejo, igralec na potezi pa zamenja med sabo dva žetona. Zmaga igralec, ki prvi zgradi tri koče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja