Na police prihaja Decrypto

Decrypto naslovnicaV družabni igri Decrypto igralci tekmujemo v dveh ekipah. Vsaka poskuša uspešno interpretirati zakodirano sporočilo, ki ga predstavijo soigralci, ko prestrežejo šifre nasprotne ekipe. 

Vsaka ekipa ima svoj zaslon. V žepke na zaslonu, označene z 1 do 4, vložimo štiri karte. Tako vsi soigralci v ekipi vidijo štiri besede, nasprotna ekipa pa teh besed ne vidi. V prvi rundi obe ekipi naredita sledeče: en član ekipe vzame kodirno kartico, na kateri so 3 izmed 4 številk, nato soigralcem v ekipi pove kodirano sporočilo, soigralci pa ugotovijo zaporedje številk. Na primer, da so besede, ki jih ima ekipa: pujs, sladkarija, šotor in sin. Če vzamemo za primer, da je igralec povlekel kodirno kartico z zaporedjem 4-2-1, lahko sporoči soigralcem otrok-usta-rep in upa, da bodo soigralci pravilno ugotovili zaporedje. Če ugotovijo pravilno, je super, v nasprotnem primeru pa dobijo črno piko za neuspeh.

V naslednjih rundah član ekipe znova pove šifrirano sporočilo, glede na zaporedje kodirne kartice in nasprotna ekipa poskusi ugotoviti zaporedje številk. Če ugotovijo pravilno, dobijo belo označbo za uspeh, v nasprotnem primeru pa mora ugotoviti zaporedje govorčeva ekipa, saj za neuspeh dobi črno piko.

Igra se nadaljuje, dokler ena izmed ekip ne zbere dve beli označbi in zmaga ali pa dve črni piki in izgubi. Decrypto se ponavadi konča v 4 do 7 rundah.

Decrypto bo izdalo podjetje Iello konec aprila v trgovinah, v spletnih trgovinah pa 14 dni kasneje, v začetku maja. Družabna igra bo primerna za 3 do 8 igralcev, starejših od 12 let in bo trajala približno 30 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja