Konec tedna je rezerviran za Essen

Essen logoKonec tedna se začenja največji sejem družabnih iger na svetu. Od 26. do 29. oktobra se bo odvijal v Essnu v Nemčiji. Na letošnjem sejmu je že do avgusta udeležbo potrdilo več kot 1100 razstavljavcev z vsega sveta, kar je nov rekord. Zaradi tega so organizatorji povečali prostore. Hali 6 in 7, ki sta bili lani napolnjeni le do polovice, sta letos popolnoma zasedeni. Dodali bodo tudi halo 8, kar pomeni, da je SPIEL ’17 velik že 72.000 kvadratnih metrov. Lani se je sejem razprostiral na 66.000 kvadratnih metrih. 

SPIEL v Essnu pomeni štiri dni zabave, spoznavanja prijateljev, igranja in testiranja tisoče iger in novitet, skupaj z igralci z vsega sveta. Organizatorji SPIEL so lani prvič ponudili možnost pošiljanja iger obiskovalcem in oboževalcem, ki so idejo sprejeli z navdušenjem. Tako so v 39 različnih držav poslali kar 2.500 iger. Letos obljubljajo, da bodo razposlali še več iger, saj so prostore in osebje podvojili.

V petek bo sejem popestril koncert Shadows of Esteren. V dve uri trajajočem koncertu (v sklopu turneje) bo skupina klasičnih glasbenikov predstavila nov album ADELIANE. Dirigent bo z oskarjem nagrajeni François Rousselot (Soundtrack za kratek film Mr. Hublot). Gre za eklektično mešanico umetnikov, ki so prispevali k melanholičnemu albumu z interpretacijo univerzuma Shadows of Esteren. Za koncert bo potrebno imeti Expo vstopnico in se udeležiti konvencije.

Letos se bodo obiskovalci, ki ne bodo nastanjeni v neposredni bližini, lahko vse dni sejma vozili z dobro organiziranim javnim prevozom, podzemna železnica bo namreč svoje vlake v smer sejmišča podvojila. Poleg tega so poskrbeli za bistveno več parkirnih mest kot v preteklih letih (pripravili so več tisoč novih). Nekatera so zelo oddaljena, tam boste lahko kupili vstopnico za sejem in nato v miru z redno avtobusno linijo prispeli do sejma. Poleg običajnih južnega in zahodnega vhoda so organizatorji zaradi gneče letos prvič pripravili tudi vhod “via the Galeria”.

https://youtube.com/watch?v=ppPemlMly-Q