Kingsburg znova na voljo v prenovljeni izdaji

kingsburg naslovnicaSedež v kraljevem svetu kralja Tritusa, po katerem vsi hlepijo, je končno prost. Zvesti služabnik kraljestva je popoln človek za to, da ga zavzame. Le pomislite na vso oblast in ugled, ki ga tak položaj prinese. Ampak kaj, ko se zanj borijo tudi drugi. Treba bo zgraditi najboljšo provinco, da si ga zaslužite. Še dobro, da se da na kraljeve svetovalce zlahka vplivati – v Kingsburg

Kingsburg je nova izdaja istoimenske razprodane družabne igre, v kateri gradite in spletkarite. Stavbe prosto gradite po svojih željah in to ponuja več izbire kot prej. Nova izdaja namreč vsebuje staro osnovno igro iz leta 2007, vseh 5 modulov iz dodatka To Forge a Realm in povsem nov del Alternate Advisor Rewards.

kingsburg ploscaČeprav imate veličasten naziv guvernerja, je življenje v pokrajinah ter na njihovih mejah vse prej kot lahko. Vedno morate zaščititi svoje naselbine, medtem ko vas ob koncu leta napadajo sovražne vojske, goblini sežigajo vasi, zmaji pa pridelke, ki so vredni zmagovalnih točk, zraven pa je še kup drugih nevšečnosti. Navsezadnje le niste popolnoma sami. V prestolnici je kralj s svetovalci, ki so vam pripravljeni dati surovine, vojsko in politični vpliv. Vendar so ozkosrčni, saj ponudijo pomoč le eni provinci in guvernerju na sezono. Zato morate pazljivo nadzorovati svoje nasprotnike, vplivati na kraljeve svetovalce, da si priborite ugodnosti in sredstva. Po petih letih bo guverner, ki je zgradil najuspešnejšo pokrajino, zasedel svoje mesto v kraljevem svetu.

Kingsburg je družabna igra postavljanja delavcev in metanja kock. Primerna je za 2 do 5 igralcev od 10 let naprej, traja pa do dve uri. Med drugim jo bo izdal založnik Z-Man Games. Avtorja sta Andrea Chiarvesio in Luca Iennaco, ilustratorja pa Davide Corsi in Roberto Pitturru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja