Istanbul s kockami nova različica Istanbula

istanbul s kockamiIstanbul Das Würfelspiel (Istanbul s kockami oz. The Dice Game) je nova namizna družabna igra iz serije nagrajene igre Istanbul.

Da bi postali eden in edini mojster trgovskega ceha, morate izigrati vse ostale tekmovalce na bazarju. Z njimi tekmujete v denarju in dobrinah. V teh prizadevanjih vam pomagajo zvesti pomočniki – posebne kocke.

Ko ste na potezi, mečete 5 kock. Z njimi zbirate dobrine ter izvršite dve akciji oz. pridobite kartice bazarja ali ploščice mošeje. Z njimi si zagotovite dodatni prihodek. Če simbole na kockah preudarno porabite, smete vlagati v izboljšane sposobnosti ali kupiti želene rubine. Zmagovalec je igralec, ki z malo sreče in pravo strategijo prvi zbere določeno količino rubinov.

Istanbul s kockami ohranja šarm in izgled svojega velikega brata, a je zgoščen v hitro družinsko igro, preprosto za naučiti. Ustvarjalci so jo naredili privlačno tako strastnim igralcem kot tudi novim igralcem, ki postopoma prehajajo na težje igre.

Istanbul s kockami traja med 20 in 40 minut, namenjen je 2 do 4 igralcem od 8 let naprej. Njen avtor je seveda Rüdiger Dorn, ilustrator pa Andreas Resch. Izdali so jo v Pegasus Spiele.