Intergalaktična igra s kockami Space Base

space base naslovnicaSpace Base je intergalaktična igra s kockami, v kateri 2 do 5 igralcev upravlja s flotami. Marca bo izšla izpod rok Alderac Entertainment Group. Kot poveljnik ladjevja v Space Base je vaša naloga, da ustvarjate nove ladje za svojo floto. Te bodo delale in patruljirale v 12 sektorjih pod vašim poveljstvom. Da služite in širite svoj vpliv, lahko uporabljate tovorne in rudarske ladje ter razporejate nosače. Le eden poveljnik bo napredoval v U.E.S. admirala flote.

Ne glede na to, kdo je na potezi, so igralci najprej nagrajeni iz Space Base. Povišajo lahko prihodek, dobijo dobroimetje za naslednjo potezo, dobijo lahko vpliv ali kakšen drugi učinek. Igra vas torej vključi v igranje, tudi če niste na potezi in to od prvega do zadnjega meta kocke. V njej kupujete karte, ki so na izbiro, katero boste kupili in v kakšnem vrstnem redu, pa zanimivo vpliva na igranje.

Space Base je namenjena igralcem od 14 let naprej in traja približno eno uro. Je preprosta za naučiti in se odvija hitro. Zagotavljajo, da lahko to igro naučite igralce že v prvi ali vsaj drugi rundi. V igri se prepletata sreča s kockami ter strategija. Njene osrednje igralne komponente so karte, kockice, kocke ter igralne plošče. Namizno igro je ustvaril John D. Clair.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja