Igranje družabnih iger v prihajajočih dneh in tednih v Sloveniji

meeple eu blog igranje druzabnih igerTa teden kar ni videti konca dogodkom, ki so tako ali drugače povezani z družabnimi igrami na domačih tleh. V nedeljo se bo v Ljubljani odvijal turnir v Ticket to Ride: Europe. Torkovski turnir na zavodu Bob je sicer že mimo, a nič zato, tam se srečujejo vsak torek popoldne in ste tja vabljeni prihodnjič. V Postojni se pripravljajo na marčevski TAMA-GO, v Mariboru pa na aprilski GobliCon 2018. V Celje vas povabim vsako prvo soboto v mesecu v prostore Mladinskega centra na igranje družabnih iger, slednje pa lahko igrate tudi na Koroškem v društvu Kul Ludek.

Turnir Ticket to Ride: Europe

ttre igranje druzabnih igerDobra poteza v Ljubljani vas v nedeljo vabi, da se pomerite na turnirju v popularni igri Ticket to Ride: Europe. Obljubljajo, da bo vzdušje sproščeno. Igralo se bo po standardnih pravilih igre, edina izjema bo določitev začetnega igralca in sedežnega reda, ki bo določen naključno. Za sodelovanje se plača standardna izposoja iger, torej 2€/osebo. Zmagovalec prejme darilni bon Dobre poteze. O pravilih in podrobnostih turnirja si lahko preberete na njihovi facebook strani, lahko pa se vsi, ki bi želeli sodelovati, pa igre ne poznate, odpravite tja dan prej, saj vas jo bodo naučili.

Zavod Bob v Ljubljani je mladinski center, v okviru katerega ponujajo mladim možnost vključitve v vrsto brezplačnih prostočasnih aktivnosti. V okviru tedenskega programa imajo ob torkih popoldne ob 17. uri na sporedu igranje družabnih iger. Vse, kar morate upoštevati, so pravila, to je, da niste pod vplivom prepovedanih drog in alkohola. Na Bobu pravijo, da imajo ogromno družabnih iger, vaše družbe pa bodo zelo veseli.

Se pa na novo dogaja v Celju. Mladinski center Celje nam je, ljubiteljem družabnih iger, odstopil prostore vsako prvo soboto v mesecu med 17. in 20. uro. Dobimo se torej 3. februarja. Jaz bom tam, vabljeni vsi, ki ste od blizu ali daleč, da se mi pridružite. Nekaj iger prinesem sama, prinesete pa jih lahko tudi vi. Za igranje družabnih iger in več informacij pa mi lahko pišete na brigita@meeple.eu.

kul ludek igranje druzabnih iger

Sicer pa na Koroškem deluje društvo Kul ludek. Ustanovili so ga pred 4 leti v Radljah ob Dravi. Medse vabijo nove člane, predvsem pa sodelujejo z lokalnimi osnovnimi šolami, kamor posojajo igre iz svoje zbirke. Zase pravijo, da so bolj improvizatorji, včasih pa organizirajo tudi kakšen večji dogodek na temo družabnih iger. Tudi njih najdete na facebooku.

18. marca (od 15. ure) se bo v Postojni v okviru tamkajšnjega mladinskega centra odvijal TAMA-GO. Takole so napisali: “(Pre)velike oči, šolske uniforme, roboti iz vesolja in nenavadne živali. Kaj je Anime, Manga in Cosplay? Smo zbudili radovednost?” Pri spoznavanju japonske pop kulture se bodo predstavili ilustratorji/umetniki iz vse Slovenije.

zlati goblin igranje druzabnih igerDruštvo Zlati Goblin pa bo že šesto leto zapored pripravil največjo (tabletop) gamersko konvencijo na Štajerskem – GobliCon 2018. Pričakujete lahko igranje družabnih iger, igranje domišljijskih vlog, turnirje v različnih igrah s kartami, igralnico z veliko izbiro namiznih iger, stojnice, LARP in še kaj. Dogodek se bo odvijal 14. aprila v Vetrinjskem Dvoru v Mariboru od 12. ure pa vse do poznih večernih ur. Vabljeni vsi, vstopnine ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja