HUCH! izdaja igro za dva TA-KE

take naslovnicaDružabna igra za 2 igralca od 10 let naprej z igralnim časom 30 minut nosi naslov TA-KE. Njen avtor je Arve D. Fühler, za ilustracijo je poskrbelo Fiore GmbH. V HUCH! obljubljajo, da je igra napeta, strateška, da vsebuje kvalitetne igralne žetone, različice pa bodo izdane v nemškem, angleškem, francoskem, italijanskem, španskem in nizozemskem jeziku. Izdaja je bila predvidena za junij, vendar se je nekoliko zavlekla, tako da bo igra TA-KE izšla avgusta.  

Zgodba je postavljena na Japonsko, v čas poznega srednjega veka. Igralca skušata kot shogun (voditelj) krepiti svojo moč in razširiti svoj vpliv v imperiju. V ta namen izbereta ljudi, kateri ju predstavljajo na dvoru. Vendar igralca morata dobro izbrati svoje ljudi oz. karakterje, posebej morata upoštevati njihove spretnosti in znanja, ki jih shogun v določenem trenutku potrebuje? Le če igralca uporabita pametno taktiko, načrtujeta vnaprej in pazita na svojega nasprotnika, lahko zahtevata svoj položaj na dvoru in zmagata v TA-KE.

ta-ke igraPoteza igralca sestoji iz 4 korakov. Prvi je, da uporabite sposobnost karakterja, ki je na žetonu in izvedete dejanje. V drugem izberete žeton s karakterjem iz igralne plošče in na ta kup postavite žeton duha. V naslednjem koraku postavite žeton s karakterjem. V četrtem pa oba igralca izvedeta točkovanje. Zmaga igralec, ki zbere največ moči, vpliva in točk. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja