Hans im Glück z novimi igrami

Eden mojih ljubših založnikov Hans im Glück predstavlja pomembni noviteti. Zame težko pričakovan

  • Carcassonne: Manege frei!, 10. dodatek za Carcassonne

Carcassonne: Manege frei!Gre za nov dodatek k osnovni igri Carcassonne. V mesto prihaja cirkus in vsi prebivalci si želijo videti predstavo. Cirkuški šotor ponuja odbite akrobatske točke, ob katerih ostanete brez besed. Adrenalin privablja igralce, da sami sodelujejo v človeški piramidi. Medtem direktor cirkusa skrbi, da stvari ostanejo organizirane, obiskovalci pa mirni in tihi.

Manege frei pomeni »Clear the stage« ali »naj se šov začne«. V Hans im Glück so napovedali, da bo igro, ki jo je dizajniral Klaus-Jürgen Wrede, mogoče kupiti v marcu.

Mnogi verjetno veste, da je Carcassonne doživel grafično prenovo. Omeniti velja, da bo dodatek Carcassonne: Manege frei! prvi dodatek, ki bo izšel ekskluzivno v novi preobleki.

  • Valletta

Dizajner: Stefan DorraValletta

Igralci: 2-4

Čas igranja: 40-80 min (približno 20 na igralca)

Starost: 10+

Datum izida: še ni znan (predvidoma marca)

V Valletti igralci črpajo navdih 49. Velikega Mojstra Malteškega reda Jeana Prisota de Vallette. Ta je postavil temelje današnjemu glavnemu mestu Malte. Igralci kot de Valletta pridobivajo surovine, najemajo trgovce, zidarje in krovce. Zgradijo svojo različico veličastne prestolnice, skupaj z mogočnimi utrdbami in baročnimi zgradbami. Pri tem jim pomaga dober ugled, ki ga dobijo, če imajo dober odnos z malteškim redom. Igralci so ves čas pod nadzorom de Valllette, ki patruljira po ulicah kot gradbeni inšpekor. Ko slednji konča s patruljo, je igre konec.

  • Druge napovedi

Hans im Glück ob zgoraj napovedanih Valletti in Carcassonne: Manege frei! napoveduje še revizijo klasične družabne igre Citadels (izšla 2000), ki bo na policah spomladi ter Carcassonne Junior.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja