Eggertspiele bo avgusta izdal igro Coimbra

coimbra naslovnicaDoba odkritij je prinesla portugalskim mestom obilno rast. Poleg mesta Porto in Lizbone je cvetela tudi Coimbra, ki je znana po univerzi. V njej se odvija nova namizna igra iz Eggertspiele, ki bo luč sveta ugledala avgusta na GenCon 2018.

V Coimbra ste voditelj ene od najstarejših mestnih hiš. Rast in blagostanje prineseta za sabo druge nevšečnosti, zato zaposlite svoje varnostnike. Zaščito ponudite tudi najbolj vplivnim mestnim učenjakom, članom sveta, trgovcem in klerikom. Navsezadnje želite zlahka pridobiti njihove usluge, vseh pa z denarjem ne boste prepričali.

Poti do zmag v igri Coimbra je več. Lahko se osredotočite na finančni priliv, rekrutirate novo stražo, spodbujate akademski napredek, gradite na odnosih z okoliškimi samostani ali pa financirate potovanja te dobe. Igra najzvestejšim prebivalcem zagotavlja napetost in težave s posebno mehaniko zbiranja kock in postavljanja kock. Vsaka kocka ne le vpliva na vrstni red igranja in višino stroškov podkupovanja, ampak tudi določa, kateri prihodek boste kasneje v igri pridobili.

Coimbra je namenjena 2 do 4 igralcem od 14 let naprej in traja med 90 in 120 minut. Avtorja sta Flaminia Brasini in Virginio Gigli, ilustrator pa Chris Quilliams.

Eggertspiele je sicer na svoji facebook strani naznanil tudi izid razširitve za Great Western Trail: Rails to the North, o njej pa več v jutrišnjem prispevku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja