Družinska in otroška Eye ‘N Seek

Eye 'N SeekBlue Orange Games letos izdaja igro Eye ‘N Seek, avtorjev Andrewa S. Bertona, Grega Kopeca, Jerrya Robsona in Adama Wolffa. Traja 10 minut, primerna pa je za 2 do 6 igralcev od 6. leta starosti. V tej družinski igri preizkušate svoje vizualne zaznave, osredotočenost in pozornost ter razvijate hitrostne spretnosti.

Obrnete karto, zavrtite svoje kolo in v njegovem okenčku poiščete ujemajočo podobo. Gre za tekmo in če si želite prislužiti točko in na koncu zmago, morate biti pozorni in hitro iskati ter opaziti ujemanje pred sotekmovalci. Igra ponuja 6 dvostranskih koles, 100 kart s podobami, 3 stopnje in 6 pravil oz. različnih variant igranja, ki se prilagodijo igralcem vseh starosti.

Vsak igralec dobi svoje kolo, ki je dvostransko (rdeča in zelena stran). Na obeh straneh so narisane podobe. Na sredo mize postavite premešan kupček 18-ih kart. Zelene karte so namenjene težavnosti 1 in imajo narisan en simbol, rdeče pomenijo 2. stopnjo in imajo dve podobi, obe barvi skupaj tvorita 3. stopnjo. Nato obrnete karto iz kupčka in kolo obrnete bodisi na zeleno bodisi na rdečo stran, odvisno od barve karte, ter ga zavrtite. Skozi katerikoli okenček (na kolesu so sicer tri odprtine) poiščete ujemajočo podobo iz karte. Če ste prvi, si karto vzamete kot točko. Ko porabite kupček kart, je igre konec. Zmaga igralec z največ kartami.

To je osnovna verzija igranja. Sicer Eye ‘N Seek ponuja še pet drugih različic igranja. Med drugim lahko igralec, ki je na vrsti, opiše podobo kot nekaj, kar se rima z neko drugo besedo, ali pa pove, s katero črko se začne podoba ali pa podobo opiše, ne da bi jo imenoval. Skratka, igra ponuja še mnogo drugih različic igranja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja