Corinth iz Days of Wonder

corinth naslovnica meeple euCorinth je nova družabna igra, ki bo v Evropi izšla ta mesec pod okriljem Days of Wonder (Ticket to Ride, Quadropolis, Five Tribes, Smallworld, Yamatai …). Zgodba je postavljena v antični svet, natančneje v Korint, pristanišče, kamor iz vseh koncev Mediteranskega morja plujejo trgovci, da bi prodali svoje dobrine in zaslužili. Svojo dragoceno robo boste dostavljali trgovinam, kupovali boste živali in obiskovali tržnico, svoj napredek pa boste beležili v blokcu.

Corinth in zgodba

Pod žgočim soncem se zbirajo trgovci z vseh vetrov in prodajajo ekskluzivne in prvovrstne dobrine. Med najbolj cenjenimi so: preproge iz Perzije, olivno olje iz Krete, grozdje iz Italije in začimbe iz Egipta.

V družabni igri Corinth ste ambiciozni trgovec in dostavljate dobrine v najprestižnejše trgovine, gradite stavbe, da se lahko poslovno razvijate, poleg tega vam je na voljo pomočnik, ki ga pošiljate na tržnico. Vaš cilj je, da postanete najboljši in najbolj znani med trgovci. Za to imate le nekaj tednov (rund).

corinth vsebina meeple eu

Potek igranja

V vsaki rundi družabne igre Corinth igralci mečete polno pest kock in jih razvrstite na lestvici po vrednosti. Najvišje gredo na okrožje z zlatom, najnižje vrednosti na okrožje s kozami. Nato igralci po vrsti izbirate skupine kock po okrožjih. Glede na vsoto kock dobite pripadajoče živali/kovance oz. smete dobavljati robo trgovinam. Namesto tega lahko prestavite svojega pomočnika/stevarda na trg za toliko polj, kolikor je vsota kock na vašem izbranem okrožju. Na koncu runde (po akciji) smete zgraditi eno ali več stavb. Igra ima 16 oz. 18 rund, odvisno od števila igralcev, nato sledi točkovanje. Zmaga tisti z največ točkami.

V tej igri boste morali biti pozorni na nasprotnike in njihove poteze. Izbirali boste torej med tem, da si izborite najboljšo možnost zase ali pa nasprotnikom preprečite, da bi prišli do svoje.

Corinth je ustvaril Sébastien Pauchon, ilustriral ga je Julio Cesar. Primeren je za 2 do 4 igralce od 8 let naprej in traja med 20 in 30 minut. Igra je manjša in je kot nalašč, da jo vzamete s seboj na kakšen “morski” potep. Vsebuje ploščo s pristaniščem, 150 listni blokec, 9 belih kock, 3 rumene kocke in pravila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja