CMON v tem mesecu prihaja z igro Kronia

Kronia naslovnicaDružabna igra Kronia iz podjetja CMON prihaja na police še v tem mesecu. Z igralnim časom 45 minut, za 2 do 4 igralce od 14 let naprej, prinaša na mizo grško mitologijo. Igralci namreč tekmujejo, kdo bo najbolj priljubljen med bogovi na gori Olimp. Avtorja igre sta Sérgio Halaban in André Zatz.

Igralci Kronie prevzamejo vlogo duhovnega vodje in upajo, da bodo izvoljeni za grškega voditelja. V 12 rundah bogovom ponudijo različne ponudbe in si tako pridobijo žetone uslug. Igralci začnejo z enakimi možnostmi ponudb, ki se gibajo od najnižjega zrna pa vse do kipa po podobi bogov. Vsako rundo igralci položijo tri žetone uslug na tri različne templje. Nato vsi izberejo ponudbo in jo zaprto položijo k izbranemu templju. Pri tem morajo vedeti, kateri bogovi so zanje pomembnejši in temu primerno izbrati ponudbo. Ko so vse ponudbe oddane, imajo igralci še zadnjo možnost, da zamenjajo svoje karte ali jih prestavijo na drug tempelj.

To, da preberete svoje nasprotnike in predvidevate, kateri žetoni uslug so najbolj zaželjeni, igra v Kronii pomembno vlogo pri odločitvi. Niso namreč vsi bogovi enaki. Če zadovoljite Zeusa, morda dobite več točk, kot če zadovoljite Apola. To ustvari tekmo pri bolj dragocenih božjih uslugah. Ustvari pa tudi priložnost za prebrisane igralce, da pridobijo žeton usluge z nižjo investicijo. Osvojen žeton usluge z nižjo ponudbo prihrani več močnih ponudb za kasnejše runde in hkrati prinaša točke. Po 12 rundah se preštejejo točke. Igralec, ki jih ima največ, je novoizvoljeni in zamenja trenutne grške voditelje, s katerimi bogovi niso zadovoljni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja