Z-Man Games z novo Lowlands

lowlands naslovnicaZ-Man Games bo izdal novo igro Lowlands, v kateri boste gradili in kmetovali na obali Severnega morja. Nižine ob morju spadajo pod težavna območja. Marljivim prebivalcem, ki se preživljajo s težaškim delom in znojem, grozijo poplave in nevihte. V teh časih se prebivalci zanašajo drug na drugega in skupaj gradijo nasipe pred poplavami. A za vsakega prebivalca, ki se s tem ukvarja, je hkrati prebivalec manj, ki bi skrbel za družinsko kmetijo. Zato so igralci v tej igri vedno razpeti med nesebičnostjo in lastnim interesom. Igralec, ki bo zmagal, bo to dvoje dobro uravnotežil. 

V Lowlands si zagotovite svojo kmetijo s kmeti, zbirate in porabljate karte surovin in spreminjate polja v pašnike. Tam vzrejate plemenske ovce in iščete pravi trenutek za njihovo prodajo. lowlands ploscaZ razširitvijo kmetije boste pridobivali točke in gradili nasip, ki vas bo obvaroval in posledično nagradil. A tu je tudi plima, ki vam lahko odnese težko prislužen dobiček. Svoje kmete boste strateško razporejali po kmetiji in jim dajali različne naloge, akcije. Pomagali vam bodo zgraditi živahno kmetijo tam, kjer so bila včasih grmovje, drevje in jezera.

Igro začnete le z dvema ovčkama in majhnim pašnikom, nato pa se poljubno širite. A pašniki z ovcami ne bodo dovolj. Potrebovali boste tudi različne kmetijske objekte, s čimer bo vaše delo bolj učinkovito in donosno.

Igra Lowlands je delo Claudie in Ralfa Partenheimerja. Izdali jo bodo v Z-Man Games in Feuerland Spiele. Bo za 2 do 4 igralce od 12 let naprej, trajala bo med 50 in 100 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja