UBOOT The Board Game kmalu na Kickstarterju

ubootUBOOT: The Board Game je kooperativna namizna igra iz sveta druge svetovne vojne in podmornic. Primerna je za 1 do 4 igralce, ki postanejo kapitan, prvi častnik, navigator in glavni inženir. Igra je opremljena z aplikacijo, ki ponuja edinstveno mero realizma, kot tudi kljubovalnega sovražnika, ki bo vaše sposobnosti pognal do skrajnosti. Akcija se odvija tako na strateški, kot tudi taktični strani. Vedno zahteva timsko delo, učinkovito ekipno upravljanje in hitro oceno razmer.

Vsak izmed 4 karakterjev ima svoje odgovornosti, kar spodbuja igralce, da razvijejo dobro komunikacijo in uporabljajo pristno “podmorniško” terminologijo. Poleg tega poveljujejo še svoji skupini oz. delu posadke v obliki postavljanja delavcev (worker placement).

Ideja je, da bi aplikacija prinesla igralno izkušnjo v realnem času. Med drugim bo vsebovala najpomembnejše podmorniške instrumente, od periskopa naprej. Sicer se bo igra tradicionalno odvijala na plošči, instrumenti bodo razkrivali sicer skrite informacije, aplikacija pa bo zahtevala le posebne podatke (smer, hitrost, itd.). V PHALANXU bodo poskrbeli tudi za obvezne zvočne efekte, da se bodo igralci še poglobili v klavstrofobično notranjost podmornice. Igra bo vsebovala enostavna pravila, različne težavnostne nivoje, različne misije in naloge ter video navodila. S Kickstarterjem naj bi začeli 22. januarja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja