Love Letter v prenovljeni izdaji

love letter naslovnica meeple euZ-Man Games bo poleti izdal novo izdajo nagrajene priljubljene družabne igre Love Letter. Gre za igro s kartami, v kateri tvegate in sklepate. Igranje je hitro in preprosto, bistvo pa je, da si prislužite princesino zaupanje. Nova preobleka te “majhne” igre se skriva v ilustracijah umetnika Andrewa Bosleya (Citadels), v paru novih karakterjev, igra pa jo lahko 6 ljudi. Več o tem bodo razkrili v bližnji prihodnosti, znano pa je, da bo nova izdaja imela zlate odtise tehtnice na vrečici s kartami in žetonih.

Love Letter zgodba in potek igranja

Grofica je narahlo potrkala na vrata princesinih soban: “Vaše visočanstvo, pismo imam za vas.” Princesa je skočila iz postelje in hitro odprla vrata. Vzela je zapečateno pismo, ki ji ga je poslal zaupnik in rekla: “Hvala, da ste ga varno dostavili.” Zaprla je vrata in se usedla na stol ob kaminu. Nežno je zlomila pečatni vosek na pergamentu in v svetlobi, ki je prihajal iz kamina, prebrala sporočilo. Toplo ji je bilo pri srcu in kotički ust so se razlegli v nasmeh, saj je končno našla vrednega zaupnika.

love letter karte meeple euPrincesa torej išče svojega ljubimca, partnerja, ki ji bo, ko bo zasedla prestol, pomagal opravljati kraljevske dolžnosti. Koga bo izbrala, je odvisno od igralcev. Slednji ji morajo dokazati, da so vredni njenega zaupanja. To storijo tako, da ji preko njenih prijateljev dostavijo pismo. Morda jim bo pri tem lahko pomagal celo sam kralj, morda pa njena služabnica. Da bi igralci uspešno dostavili pismo, morajo pazljivo izkoristiti sposobnosti vsakega karakterja.

Igranje družabne igre Love Letter je preprosto. Ko je igralec na potezi, vleče novo karto in jo doda k tisti, ki jo že ima v rokah. Izbere eno od teh dveh in jo odigra (izvrši njeno vsebino). Na kartah so različni karakterji, ki opravljajo različne naloge in imajo svoje sposobnosti. S tem skušajo igralci varno dostaviti pismo princesi. Visoke karte so boljše, a so igralci z njimi večja tarča, z nižjimi kartami pa ne pridete do princese. Komur uspe, prejme žeton naklonjenosti, tisti, ki jih prvi zbere določeno število, zmaga.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja