Lookout Spiele še z enim dodatkom za Oh my Goods!

oh my goods! naslovnicaLookout Spiele v Essen prihaja še z enim dodatkom. To je Oh my Goods! – Flucht nach Canyon Brook. Gre za že drugi dodatek za družabno igro Oh my Goods! oz. Du meine Güter!, ki je izšla leta 2015. Prvi nosi naslov Longsdale in Aufruhr. Zanje sta prav tako zaslužna Alexander Pfister in Klemens Franz. Velika osnovna igra je bila zapakirana v majhni škatli, s 110 kartami. Avtor ji je čez nekaj mesecev izboljšal pravila, lani pa predstavil 1. dodatek, s čimer je igra poleg igralnega občutka dobila še napeto zgodbo.

Vsega, da ne pokvarim igranja, ne izdam, saj je v igri pomembna zgodba. Igralci so obrtniki v srednjem veku, ki proizvajajo orodje, sode, vitraže in druge dobrine. Zmaga tisti, ki dobro in pametno upravlja s proizvodno verigo. Ob tem srečujete stare znance, pa tudi nove ljudi in kraje, igralci stojijo ves čas pred novimi odločitvami. V igri gre za princip grajenja, ki se ga lahko greš sam ali pa do s štirimi prijatelji, starimi vsaj 10 let in imajo 45 minut časa in sicer v 6 novih poglavjih, polnih pustolovščin in spletk.

oh my goods! naslovnicaNov dodatek Oh my Goods! nadaljuje direndaj prvega dodatka Longsdale in temelji na njegovih zemljevidih, zato sta osnovna igra in prvi dodatek obvezna pri igranju. Slednjega so izdali lani v Essnu v posebni nakladi in je bil nekaj časa razprodan. Znova so ga natisnili v nemškem jeziku in bo na voljo v Essnu, kakor tudi posebna izdaja novega dodatka Oh my Goods! – Flucht nach Canyon Brook.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja