Gigamic predstavlja Yogi in Hellapagos

Hellapagos naslovnicaPodjetje Gigamic bo izdalo 2 novi igri in sicer Yogi ter Hellapagos. Prva igra je Hellapagos. V njej izgine ladja, pristanete na zapuščenem otoku, kjer je že mnogo ladijskih razbitin. Sprva otok izgleda kot raj na zemlji. Kmalu postane jasno, da je življenje tam vse prej kot preprosto. Skromno kapljanje vode postane močno odvisno od padavin, rib skoraj ni. V zvezdah je zapisano, ali bodo vsi preživeli to otoško dieto. Igralci so prisiljeni pustiti kolege na kocki. Obstaja le ena rešitev: zgraditi ogromen splav. Ampak čas je neusmiljen, na nebu se zbirajo hudi oblaki. Skupina brodolomcev kliče na pomoč, saj potrebuje nujne surovine za preživetje. Druga je družinska in party igra, v kateri imajo igralci le en vozel, na katerega morajo misliti – to so sami.

Hellapagos

Po tem, ko ste preižveli brodolom, boste ugotovili, da ste s skupino preživelih pristali na zapuščenem otoku, kjer sta voda in hrana skoraj nedosegljiva. Rešitev je v tem, da zgradite velik splav, vendar čas se izteka, saj prihaja hurikan. Vsako rundo se mora eden izmed brodolomcev odločiti za akcijo: ribarjenje, zbiranje vode ali kurjave ali iskanje razbitin. Upreti se boste morali, sicer ne boste preživeli. Ali pa se pripravite, da žrtvujete svoje kolege, če sta hrana in voda v pomanjkanju. Malenkost morate biti diplomatski, da si zagotovite mesto na splavu. Hellapagos je kooperativna družinska igra, dokler vsi ne postanejo lačni. Ponuja igralno ploščo s kartami, primerna je za od 3 do 12 igralcev od 8 let in traja 20 minut. Avtorja sta Laurence in Philippe Gamelin, ilustrator pa Jonathan Aucomte. Prišla bo v zadnjem četrletju.

Yogi

Yogi naslovnicaPravila so zelo enostavna. Igralci drug za drugim vlečejo karte in naredijo, kar karte narekujejo. Z več kartami v igri postaja stvar težja, zato ne deluje vedno. Takrat boste izločeni in kmalu tudi drugi. Le eden od vas bo postal Yogi mojster. Igra garantira smešno izkrivljanje in zabavo ob skoraj vsaki priložnosti. Izšla bo v zadnji četrtini leta. Prmerna bo za od 3 do 12 igralcev od 8 let in bo trajala 20 minut. Njen avtor je Behrooz BEZ Shahriari, ilustrator pa Simon Caruso.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja