GDM Games prihaja s pasjo igro Doggy Bag

Doggy BagGDM Games je pripravil novo družinsko družabno igro Doggy Bag. Dogaja se v začetku 19. stoletja v Londonu. Grozni Fagin prisili skupino potepuških psov, da zanj kradejo kosti po vsem mestu. Ponoči si klateži skušajo pridobiti nekaj od okusnega plena nazaj. Ampak pozor, grozni Fagin spi z odprtimi očmi.

Doggy Bag je igra tveganja. Vsak igralec mora na začetku vsake runde prispevati od 2 do 4 kosti v skupno vrečo. S tem se izognejo Faginovemu besu. Nato se vsak igralec odloči, koliko kosti bo ponoči poskusil pridobiti nazaj. Ob tem bo igral posebno akcijo, ta pa je seveda odvisna od tega, kako drzen je. Nekatere kosti so vredne več kot druge, posebej pa je treba biti pozoren na tiste, katerih vonj prebudi gospodarja. Igralci se morajo namreč izogniti temu, da jih Fagin dobi v roke.

GDM Games naj bi to party igro blefiranja in preizkušanja sreče izdal še ta mesec. Njen avtor je Antonin Boccara, ilustratorka pa Aline Kirrmann. Primerna je od 6 let naprej za 2 do 6 igralcev, traja pa približno 20 minut.