Foothills je taktična igra za dva

foothills-naslovnica-meeple-euFoothills je taktična in zanimiva igra s kartami za dva igralca. Njena avtorja sta Ben Beteson in Tony Boydell (Snowdonia). V družabni igri uporabljate akcijske karte, zbirate surovine, odstranjujete tire, gradite nove, gradite postaje in odklepate akcijske prostore. Vse to, da bi nabrali več točk in premagali soigralca.

Foothills ozadje

Železničarji se vračajo nazaj po napornem delavniku. Na svojih ramenih nosijo orodje, ki pa ni njihovo. Morajo ga še odplačati. Odplačujejo ga s posebnimi žetoni. Te lahko unovčijo v službenem kiosku ali pa si v pivnici privoščijo nekaj vrčkov piva.

V Foothills, ki se odvija v Walesu, sta dva igralca v vlogi delovodje. Kot taka sta odgovorna za svoje delavce, ki pridno delajo težaška dela: pobirajo staro progo, polagajo nove tire, občasno pomagajo kakšnemu potniku. V igri velikopotezno upravljate z valižansko železniško kompozicijo, ves čas pa ste pozorni na podrobnosti.

foothills-karte-meeple-siDružabna igra je samostojne narave, spominja pa na igro Snowdonia. Pomembno je, da v igri izberete in uporabite prave akcije. Namreč ko izberete in izvršite neko akcijo, karto obrnete in na drugi strani vidite popolnoma drugačne akcije. Igra ima spremenljivo strukturo, tako npr. igrate le s 6-imi od 8-ih prog, kar zagotavlja različnost med igrami.

Foothills je ilustriral priznani Klemens Franz, traja pol ure, primerna pa je za vse nad 12 let. Prve izdaje na evropskem trgu naj bi prišle že ta mesec, ostale pa najkasneje avgusta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja