Fantasy Flight Games predstavlja Whitehall Mystery

Whitehall Mystery naslovnicaFantasy Flight Games (FFG) bo v tretjem četrtletju izdal Whitehall Mystery, nov proizvod, ki je navdih črpal v seriji Letters from Whitechapel iz leta 2011. V poenostavljeni samostojni avanturi, ki raziskuje enega najzanimivejših nerazrešenih primerov v Londonu, se nadaljuje lov na zgodovinsko najbolj razvpitega serijskega morilca. Igra bo primerna za 2 do 4 igralce od 13 let naprej in bo trajala od ure do ure in pol. Njena avtorja sta Gabriele Mari in Gianluca Santopietro, ilustratorja pa Piotr Rossa in Gianluca Santopietro. Med drugim so založniki še: Galakta, Giochi Uniti, Heidelberger Spieleverlag, Sir Chester Cobblepot in Stratelibri. Whitehall Mystery je hitra strateška igra, sestavljena iz štirih rund, polna pobegov za las, gre za igro blefiranja, sklepanja, spomina in sodelovanja.

V londonskem okrožju Whitehall poteka gradnja New Scotland Yarda. Leta 1888 se ta nenadoma ustavi, potem ko tam najdejo žensko truplo. Grozljiva narava kaznivega dejanja pomeni le eno stvar: Jack the Ripper oz. Jack Razparač se je vrnil. Tokrat se morilec pojavi z novo igro mačke in miši, saj namerava na neznanih lokacijah po mestu pustiti še štiri okončine. Novi Scotland Yard mora zbrati skupino strokovnjakov, uloviti pošast ter ji soditi.

Whitehall Mystery ploščaPred začetkom igre igralec Jack Razparač skrivaj izbere in zabeleži štiri lokacije, kjer bo pustil dele telesa, da jih policija najde. Ena lokacija bo izhodišče, tri ostale mora doseči v teku treh rund. Nato se začne lov. Vsak krog poteka tako, da se Jack najprej premakne, preiskovalci se odzovejo. Runda se konča, ko Jack naredi petnajst premikov ali doseže novo mesto odkritja. Preiskovalci se posvetujejo, razkropijo po mestu in iščejo namige ali izvedejo aretacijo.

Whitehall Mystery daje igralcem priložnost za oboje, da sledijo predrznemu Jacku in da stopijo v njegove čevlje. Igra ponuja tri nove preiskovalce (novinar Jasper T.C. Waring z zvestim psom Smokerjem, kirurg Thomas Bond in narednik Arthur Ferris). Uvaja tudi element igranja z neobvezno aplikacijo, ki poljubno odkriva Jackove lokacije na štirih ravneh težavnosti: normalni, enostavni, srednji in težki. Kljub temu, da je igra popolnoma samostojna, ponuja prilagodljive možnosti in zanimivo igralno doživetje tako za nove igralce kot za dolgoletne spremljevalce serije Letters from Whitechapel, saj lahko igralci vključijo elemente iz drugih iteracij. Razparač lahko pogleda pretekle izkušnje v False Clues iz prvotne igre Letters from Whitechapel, preiskovalci pa lahko najamejo ojačitev iz letošnjega Dear Boss dodatka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja