Feuerland Spiele in Stonemaier Games predstavljata Charterstone

Charterstone naslovna stranFeuerland Spiele in Stonemaier Games sta za jeseni napovedala prihod družabne igre Charterstone. Njen avtor je Jamey Stegmaier. Gre za igro “postavljanja delavcev” (workerplacment) z legacy načinom igre (legacy je način igranja, ki prenaša določene elemente igre v naslednje igranje). Charterstone je namenjen od 1 do 6 igralcem od 10 let naprej, traja pa med 45 in 60 minut. Igralci razvijajo svoje malo mestece skozi serijo igranj. Podjetji trdita, da za razliko od mnogih legacy iger, ponujata edinstveno, neomejeno igro in sicer s celotnim razvitim mestom.

Cvetočemu kraljestvu Greengully že leta kraljuje Forever King. Ta je svojim državljanom izdal odlok, naj kolonizirajo prostrane dežele onstran meja kraljestva. Za to nalogo je izbral 6 državljanov. Vsak od njih ima edinstven nabor znanj, ki ga uporabljajo, da gradijo svoj karakter.

V Charterstone, tekmovalni legacy igri, gradiš stavbe in naseljuješ skupno vas. Iz kart odstranite gradbene nalepke in jih trajno dodajate vašemu karakterju ter na igralno ploščo. Tam postanejo novi akcijski prostori, uporabni za vse igralce (podobno kot v Lords of Waterdeep, Caylus in Ora et Labora). Tako se iz nekaj stavb, ki so na voljo na začetku v prvi vasi, razvije živahna vas z ducat akcijami.

Koncept igre se sliši zanimivo, ali deluje, bomo videli na koncu. Sicer legacy koncept ni za vsakega ljubitelja družabnih iger, saj ponavadi zahteva, da se zbere vedno ista skupina zainteresiranih igralcev.

Charterstone vključuje naslednje:

– pred prvim igranjem se ni treba učiti nobenih pravil – pravilnik boste gradili med igranjem;
– razvijanje sistema igranja v vsaki igri posebej in čez celotno kampanjo;
– razvejano zgodbo, kjer kratkoročne odločitve vplivajo na dolgoročne mehanizme;
– čas kot dobrina, ki vpliva na stroške uporabe stavbe in vrstni red igralcev;
– ena komponenta, ki jo doslej vključuje le 1 družabna igra;
– 85+ zabojev za odklepanje: 350+ edinstvenih kart, 230+ lesenih žetonov in 36 kovinskih kovancev.

Vaše potovanje skozi mnoge skrivnosti Charterstone traja 12 iger, vendar to še ni konec. Vaša zaključena vas bo unikatna, variabilna igra postavljanja delavcev, ki jo boste lahko preigravali še naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja