Duhovi sanj vam šepetajo v When I Dream

when i dream boxNa zemljo je legla noč in v miru ste zaspali. V tej popolni priložnosti vas obiščejo duhovi sanj, ki vplivajo na sanje bodisi pozitivno bodisi negativno. Šepetajo vam besede. Poslušajte glas vil, a bojte se slabih duhov – Boogeymana in Sandmana. Kmalu se bo zdanilo, vi pa si morate zapomniti svoje sanje. When I Dream je igra o sanjah, v kateri igralci po vrsti prevzamejo vlogo sanjača. Ta mora v času noči (določen s štoparico) uganiti čim več besed. Ostali igralci prevzamejo vlogo duha sanjača, na voljo so: Fairy, Sandman in Boogeyman.

when i dream naslovnicaWhen I Dream igrate toliko rund, kot je igralcev. Vsaka je razdeljena na 2 fazi: noč in dan. En igralec (sanjač) se trudi v noči povezati elemente po danih namigih in jih na koncu runde razložiti ostalim igralcem. Vsak dan vile in sanjač pridobijo prednost za vsak element, ki ga sanjač pravilno ugane. Sicer drugi duh Boogeyman dobi točke vsakokrat, ko sanjač zgreši. Sandman pa dobi točke vedno, ko imata vila in Boogeyman isto število točk. Po opravljenih fazah si igralci spremenijo vloge in nadaljujejo. Zmaga igralec z največ točkami.

When I Dream je zabavna družabna igra besed iz Repos Production. Namenjena je 4 do 10 igralcem in traja le med 20 in 40 minut. Z vami jo lahko igrajo tudi otroci, saj je minimalna priporočena starost 8 let. Ustvaril jo je Chris Darsaklis, za nadvse lepe ilustracije, ki mirijo duha, pa je poskrbelo več kot 20 umetnikov.