Družinska Fairy Tile s pripovedovanjem

fairx tile naslovnicaIELLO bo februarja prihodnje leto izdal novo družinsko družabno igro Fairy tile o kraljestvu v magični deželi, kjer se drzna princesa, predan vitez in grozen zmaj potepajo naokoli in iščejo pustolovščino. Da bi vsi liki raziskali kraljestvo, potrebujejo vašo pomoč. Pomagate jim tako, da jih prestavljate naprej in še dlje. S tem uresničujejo svojo usodo in pripovedujejo svojo zgodbo, stran za stranjo.

Kraljestvo Fairy Tile razvijate tako, da postavljate nove ploščice z ozemljem v igro ter prestavljate princeso, viteza in zmaja čez različne kraje kot so gore, gozdovi in planjave. Ponuditi jim morate nenavadne pustolovščine, da bodo dosegli cilje, ki so zapisani na straneh vaše knjige. Ko dosežete cilj, razvijete svojo zgodbo in na glas preberete stran vaše knjige. Prvi, ki prebere vse strani, zmaga.

Igra Fairy Tile je namenjena 2 do 4 igralcem od 8 let naprej in traja 30 minut. Njena avtorja sta Matthew Dunstan in Brett J. Gilbert, ilustrator pa Miguel Coimbra. Igra vsebuje 15 ploščic ozemlja, 3 figure, 36 kart strani, 4 karte pomoči, 4 magične žetone in navodila.