Days of Wonder napoveduje otroško igro Ticket to Ride First Journey

V Days of Wonder zagotovo ne počivajo, saj so 26. januarja oznanili izid nove igre Ticket to Ride First Journey. Družabna igra je namenjena družinam in služi kot uvod v Ticket to Ride serije.

Gre za samostojno igro za 2-4 igralce od 6 let naprej, traja pa med 15-30 min. Alan R. Moon, dizajner igre, je povedal, da je bila otroška verzija o Evropi logičen korak naprej v seriji iger Ticket to Ride, saj je prav evropska različica Ticket to Ride najbolj prodajana igra v Evropi.

Osrednji del je igralna plošča z zemljevidom Evrope in potmi, ki vodijo v različna mesta, otrokom zanimiva predvsem zaradi hudomušnih ilustracij. Gre za enostavnejšo verzijo Ticket to Ride, s katero morejo otroci oz. začetniki osvojiti prve korake v seriji teh iger. Pravila in potek igre so poenostavili, kljub temu pa igra ostaja zvesta svojemu bistvu. Igralci zbirajo kartice z vlakci, gradijo železniške proge med mesti in jih povežejo z ustreznimi vozovnicami.

Domiselna ilustracija na igralni plošči in na vozovnicah pomaga otrokom najti pravo mesto, hkrati pa bodo veseli, ko bodo lahko sami zgradili svojo mrežo vlakcev.

V Days of Wonder pričakujejo, da bo Ticket to Ride First Journey dosegljiva kupcem v marcu oz. aprilu po ceni 30€.

Vsebina:

  • igralna plošča zemljevida Evrope
  • 80 plastičnih vlakcev (20 na igralca)
  • 72 kart z vlakci
  • 32 vozovnic
  • 4 bonus kartice »Od vzhoda do zahoda«
  • 1 zlata vozovnica

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja