Codenames: Duet

Codenames: DuetPri CGE pripravljajo naslednjo igro v seriji Codenames. Gre za igro Codenames: Duet. Naslov je sicer še v procesu nastajanja in se lahko spremeni. Kot že ime namiguje, gre za kooperativno verzijo za dva igralca. Igrati jo bo mogoče tudi v dveh skupinah z več igralci. 
Za razliko od Codenames in Codenames: Pictures, kjer imamo dve ekipi, ki tekmujeta, katera bo prva našla vse agente, se v igri Codenames: Duet ekipi združita in skupaj odkrivata agente na terenu. Codenames: Duet se od predhodnic razlikuje po kodirniku. Prej smo imeli označene rdeče in modre agente, sedaj so vsi agenti zeleni. Razlika je tudi, da ekipi sedita na nasprotni strani kodirnika. Vsaka ekipa ima označenih 9 agentov, od tega se 3 prekrivajo na obeh straneh. Na vsaki strani kodirnika je še vedno poklicni morilec, vendar sta sedaj dva, vsak na svoji strani kodirnika. Naslednja novost v Codenames: Duet je tudi, da ne smemo razkriti preveč civilistov, saj potem preveč ljudi ve, da so v okolici tajni agenti, posledično pa izgubimo.

Da igra ne traja predolgo oz. da igra ni prelahka, bo v Codenames: Duet omejeno število krogov za ugibanje. Agenti oz. kartice z besedami bodo v tej verziji povsem nove, tako da boste lahko združili Codenames: Duet s predhodnimi verzijami. Vse variante bodo namreč med sabo združljive, tako kartice kot kodirniki.

Czech Games Edition planira izzid igre v sredini junija. Codenames: Duet bodo predstavili na ameriškem sejmu družabnih iger Origins. Sejem poteka v Columbusu, Ohio, ZDA od 14. do 18. junija 2017.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja