Bummelbahn od sedaj prisoten tudi na evropskem trgu

bummelbahn naslovnica

V Bummelbahn, na majhnem otoku igralci tekmujejo kot vozniki lokomotiv. Z različnih zemljevidov izbirajo vlake in hkrati vozijo dobrine na različne lokacije. Igralne karte lahko uporabijo za različne namene: kot vagon za izboljšanje vlaka, za plačilo drugih vlakov in zgradb ali kot tovor za ustrezen vagon. Igralci lahko, ko so na potezi, naredijo dve od štirih akcij: vlečenje kart, grajenje, tovorjenje in dobavljanje. Vsak, ki natovori prijateljev vlak, pa takoj dobi bonus ali dodatno akcijo. Premišljeno torej v poteze, saj se sodelovanje včasih bolj obnese kot delo na svojem. Kdor zbere s svojim vlakom in dostavo naročil največ točk, zmaga.

Leta 2014 so Dice Hate Me Games lansirali igro, ki popolnoma ustreza v serijo “velika igra v majhni škatli” Isle of Trains. V evropskem oz. nemškem trgu še ni bila prisotna, sedaj pa bo Bummelbahn izšla v Essnu.

bummelbahn ploscaIgra bo vsebovala 60 kart, avtorja Dan Keltner in Seth Jaffee pa sta poskrbela, da vas bo zadržala med 30 in 60 minut in vsekakor ne bo dajala občutka majhne igre s kartami. Namenjena bo 2 do 4 igralcem od 10 let naprej.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja